Транспарентност тражи: Толе, одлази!

Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције "Транспарентност" упутио је јавни апел Томиславу Караџићу да одступи са места председника ФСС.

Фудбал 07.08.2015 | 15:20
Транспарентност тражи: Толе, одлази!

Као разлог се наводи чињенице да српски фудбал годинама потресају корупционашки скандали и да је мафија очигледно узела маха у овој посебној спортској грани.

"Чињеница је да посебну одговорност за јако сложено стање у српском фудбалу сноси председник ФШ, као неко ко својим добрим потезима и угледом, односно недостатком и једног и другог, озбиљно утиче на постојање корупције у спорту и злоупотребама које су јавна тајна у спортском животу Србије", наводи се у изјави генералног секретара Марија Спасића.

Према његовим речима, чуди чињеница да председник ФСС, ма ко то био, сву своју енергију улаже у надмудривање и демонстрацију силе да ли могу или не могу да га смене, где реални осећај за стање фудбала у држави апсолутно изостаје.

"Због тога, као и због недостатка јасне визије како проблеме решити, дошли смо у ситуацију да је читаво првенство постало спорно, да јавност апсолутно не верује представницима фудбалских организција, да тужилаштво и полиција проверавају постојање корупције и намештања утакмица, што појединачно и све заједно за последицу има урушавање фудбала. Повлачење господина Караџића ценим да би био први потез којим би се јасно ставило до знања да су промене могуће и да су углед фудбала и спортиста најважнији", закључује Спасић.

Српски фудбал последњих дана потресају афере око намештања утакмица које су кулминирале дуелом измедју ОФК Београда и Црвене звезде на Врачару 6:2, репрезентација је изгубила све шансе за пласман на првенство Европе, док су избори у ФСС најављени за јесен.

Коментари / 0

Оставите коментар