Transparentnost traži: Tole, odlazi!

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" uputio je javni apel Tomislavu Karadžiću da odstupi sa mesta predsednika FSS.

Fudbal 07.08.2015 | 15:20
Transparentnost traži: Tole, odlazi!

Kao razlog se navodi činjenice da srpski fudbal godinama potresaju korupcionaški skandali i da je mafija očigledno uzela maha u ovoj posebnoj sportskoj grani.

"Činjenica je da posebnu odgovornost za jako složeno stanje u srpskom fudbalu snosi predsednik FŠ, kao neko ko svojim dobrim potezima i ugledom, odnosno nedostatkom i jednog i drugog, ozbiljno utiče na postojanje korupcije u sportu i zloupotrebama koje su javna tajna u sportskom životu Srbije", navodi se u izjavi generalnog sekretara Marija Spasića.

Prema njegovim rečima, čudi činjenica da predsednik FSS, ma ko to bio, svu svoju energiju ulaže u nadmudrivanje i demonstraciju sile da li mogu ili ne mogu da ga smene, gde realni osećaj za stanje fudbala u državi apsolutno izostaje.

"Zbog toga, kao i zbog nedostatka jasne vizije kako probleme rešiti, došli smo u situaciju da je čitavo prvenstvo postalo sporno, da javnost apsolutno ne veruje predstavnicima fudbalskih organizcija, da tužilaštvo i policija proveravaju postojanje korupcije i nameštanja utakmica, što pojedinačno i sve zajedno za posledicu ima urušavanje fudbala. Povlačenje gospodina Karadžića cenim da bi bio prvi potez kojim bi se jasno stavilo do znanja da su promene moguće i da su ugled fudbala i sportista najvažniji", zaključuje Spasić.

Srpski fudbal poslednjih dana potresaju afere oko nameštanja utakmica koje su kulminirale duelom izmedju OFK Beograda i Crvene zvezde na Vračaru 6:2, reprezentacija je izgubila sve šanse za plasman na prvenstvo Evrope, dok su izbori u FSS najavljeni za jesen.

Komentari / 0

Ostavite komentar