Ивановићу продужен притвор до 6. октобра

Предсједнику Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливеру Ивновићу продужен је притвор до 6. октобра, рекла је Срни потпредсједник СДП-а Ксенија Божовић.

Србија 06.08.2015 | 16:31
Ивановићу продужен притвор до 6. октобра

Божовићева је истакла да је у одговору суда на захтјев одбране да се Ивановићу дозволи да се брани са слободе наведено да је захтјев одбијен.

"Нема никаквог образложења, нити је одбрани нашег предсједника било шта друго речено изузев да је притвор продужен до 6. октобра", каже Божовићева.

Она је у име СДП-а изразила огорчење и велико разочарење оваквом одлуком Основног суда у Косовској Митровици.

Божовићева је нагласила да је одлука судског вијећа још једна потврда селективне правде која се примјењује на Косову и Метохији.

"Када је ријеч о Албанцима, све је дозвољено, а када су на оптуженичкој клупи Срби онда се не уважавају ни гаранције Владе Србије као што је то у случају нашег предсједника", рекла је Божовићева.

Оливер Ивановић ухапшен је 27. јануара прошле године и од тада се налази у притвору под оптужбом за наводне ратне злочине.

На суђењу Ивановићу, које је почело 18. децембра прошле године, саслушано је више од тридесет свједока оптужнице од којих ниједан није оптужио Ивановића да је починио било које кривично дјело.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је дубоко разочаран и револтиран данашњом одлуком међународног судског вијећа Основног суда у Косовској Митровици о продужавању притвора лидеру Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливеру Ивановићу.

"Данас се још једном јасно потврдило да је реч о политички мотивисаном процесу, који нема никакве везе са правом и правдом", истакао је Ђурић у саопштењу, оцјењујући да је та одлука веома лош сигнал за општу политичку климу и владавину права на Косову и Метохији.

Он је подсјетио да је Канцеларија за Косово и Метохију јуче апеловала да се притвор Ивановићу и осталим оптуженима у истом предмету укине, сматрајући да је то једини начин да се стане на пут правном насиљу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

999

06.08.2015 20:15

Нити један коментар.

ОДГОВОРИТЕ