Црнадак: Визни режим БиХ није угрожен!

Босна и Херцеговина није у опасности да јој се уведе визни режим јер испуњава своје обавезе - казао је данас новинарима у Сарајеву министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 06.08.2015 | 13:55
Црнадак: Визни режим БиХ није угрожен!

- То питање није на дневном реду било које релевантне институције у Европској унији, него се више ради о исфорсираној новинарској причи која се појавила у појединим медијима - сматра Црнадак.

Додао је да БиХ треба наставити испуњавати своје обавезе и радећи тако не треба да брине да ће доћи до нових рестрикција за путовање бх. грађана.

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак осврнуо се данас и на могућу опасност за бх. грађане јер је БиХ, као и Хрватска, потписница Коалиције за борбу против ИД, казавши да су све земље потписнице те глобалне коалиције за борбу против тероризма у опасности.

О овоме је говорио након што се у медијима појавила информација да ће припадници ИД погубити хрватског држављанина.

- Реално опасност постоји, али то не треба доживљавати као панику и да се било који наш држављанин било гдје у свијету осјећа угроженим, али ова страшна информација показује да бити дио такве коалиције носи опасности - појаснио је Црнадак.

Изразио је увјерење да ће БиХ бити у стању заштитити своје грађане те проводити и придржавати се својих међународних обавеза, али и наставити бити дио широке свјетске борбе против тероризма који је заједничко зло и опасност у било којем дијелу свијета.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тузла

06.08.2015 12:02

Један од најбољих министара иностраних послова које смо имали. Свака част, одлично ради посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

06.08.2015 13:13

А ста је то урадио конкретно написи?

Name

Зеро

06.08.2015 12:03

Де ви нас заштите од нас самих,ми смо најопаснији за све нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

06.08.2015 12:18

Ма свака му је ки Његосева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

06.08.2015 13:02

Да је у СНСД-у,Црнадак би до сад био Амбасадор,или медјународни секретар.

ОДГОВОРИТЕ