Crnadak: Vizni režim BiH nije ugrožen!

Bosna i Hercegovina nije u opasnosti da joj se uvede vizni režim jer ispunjava svoje obaveze - kazao je danas novinarima u Sarajevu ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Bosna i Hercegovina 06.08.2015 | 13:55
Crnadak: Vizni režim BiH nije ugrožen!

- To pitanje nije na dnevnom redu bilo koje relevantne institucije u Evropskoj uniji, nego se više radi o isforsiranoj novinarskoj priči koja se pojavila u pojedinim medijima - smatra Crnadak.

Dodao je da BiH treba nastaviti ispunjavati svoje obaveze i radeći tako ne treba da brine da će doći do novih restrikcija za putovanje bh. građana.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak osvrnuo se danas i na moguću opasnost za bh. građane jer je BiH, kao i Hrvatska, potpisnica Koalicije za borbu protiv ID, kazavši da su sve zemlje potpisnice te globalne koalicije za borbu protiv terorizma u opasnosti.

O ovome je govorio nakon što se u medijima pojavila informacija da će pripadnici ID pogubiti hrvatskog državljanina.

- Realno opasnost postoji, ali to ne treba doživljavati kao paniku i da se bilo koji naš državljanin bilo gdje u svijetu osjeća ugroženim, ali ova strašna informacija pokazuje da biti dio takve koalicije nosi opasnosti - pojasnio je Crnadak.

Izrazio je uvjerenje da će BiH biti u stanju zaštititi svoje građane te provoditi i pridržavati se svojih međunarodnih obaveza, ali i nastaviti biti dio široke svjetske borbe protiv terorizma koji je zajedničko zlo i opasnost u bilo kojem dijelu svijeta.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tuzla

06.08.2015 12:02

Jedan od najboljih ministara inostranih poslova koje smo imali. Svaka čast, odlično radi posao.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

06.08.2015 13:13

A sta je to uradio konkretno napisi?

Name

Zero

06.08.2015 12:03

De vi nas zaštite od nas samih,mi smo najopasniji za sve nas.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

06.08.2015 12:18

Ma svaka mu je ki Njegoseva

ODGOVORITE
Name

Boris

06.08.2015 13:02

Da je u SNSD-u,Crnadak bi do sad bio Ambasador,ili medjunarodni sekretar.

ODGOVORITE