Животиње имају супер моћи

Поједине животиње имају невероватне супермоћи на којима би им позавидели сви суперхероји.

Занимљивости 06.08.2015 | 12:25
Животиње имају супер моћи

Пси могу да намиришу рак

Невероватно, али истинито! Ваш кућни љубимац може да намирише рак. Изоштреним чулом њуха пси могу да нањуше ову болест у вашем даху чак и када је у најранијој фази. Научници сада покушавају да открију како могу ову њихову супермоћ да искористе у лечењу пацијената!

Пацови осећају радијацију

Пацови могу да "нањуше" радијацију и одмах се дају у бег. Научницима и даље није јасно како су развили ово чуло.

Шумска жаба може да преживи замрзавање

Поједине врсте жаба које живе у шуми могу да преживе замрзавање. Из неког разлога њима није никакав проблем да им се крв следи. Једноставно падну у сан и пробуде се на пролеће.

Пљоснати црви памте

Поједине врсте пљоснатих црва памте шта су радили "у прошлом животу". Наиме, уколико им одсечете главу њима израсте нова која зна све што је претходна глава знала.

Голубови памте лица

Голубови су једине птице које могу да препознају свој лик у огледалу. Такође, добро памте лица људи, тако да следећи пут добро размислите пре него што отерате голуба са прозора, може доћи да вам се освети.

Делфини су увек будни

Делфини могу остати будни и по 15 дана због тога што у сваком тренутку могу једну половину мозга да успавају.

Буве су одлични скакачи

Бува има специјалну мембрану у зглобовима која омогућава да ослободи велику количину енергије приликом скока. Бува може да скочи у висину 20 цм и у даљину 35 цм.

Крокодили једу камење

Крокодили без проблем могу да поједу камен и често то чине. Велико камење које прогутају остаје у њиховом стомаку заувек а претпоставља се да то чине како би могли да роне.

Плави кит има огромно срце

Рекли бисте логично, велики сисар има велико срце, али занимљиво је што откуцаје срца плавог кита можете чути са четири километара раздаљине.

Слонови чују преко ногу

Ко би рекао? Онолике уши, а слушају преко табана! Али, истина је. Слонови могу да осете ниске фреквенције кроз земљу јер имају "сензоре" на стопалима.

Извор: АЛО

Коментари / 0

Оставите коментар