Životinje imaju super moći

Pojedine životinje imaju neverovatne supermoći na kojima bi im pozavideli svi superheroji.

Zanimljivosti 06.08.2015 | 12:25
Životinje imaju super moći

Psi mogu da namirišu rak

Neverovatno, ali istinito! Vaš kućni ljubimac može da namiriše rak. Izoštrenim čulom njuha psi mogu da nanjuše ovu bolest u vašem dahu čak i kada je u najranijoj fazi. Naučnici sada pokušavaju da otkriju kako mogu ovu njihovu supermoć da iskoriste u lečenju pacijenata!

Pacovi osećaju radijaciju

Pacovi mogu da "nanjuše" radijaciju i odmah se daju u beg. Naučnicima i dalje nije jasno kako su razvili ovo čulo.

Šumska žaba može da preživi zamrzavanje

Pojedine vrste žaba koje žive u šumi mogu da prežive zamrzavanje. Iz nekog razloga njima nije nikakav problem da im se krv sledi. Jednostavno padnu u san i probude se na proleće.

Pljosnati crvi pamte

Pojedine vrste pljosnatih crva pamte šta su radili "u prošlom životu". Naime, ukoliko im odsečete glavu njima izraste nova koja zna sve što je prethodna glava znala.

Golubovi pamte lica

Golubovi su jedine ptice koje mogu da prepoznaju svoj lik u ogledalu. Takođe, dobro pamte lica ljudi, tako da sledeći put dobro razmislite pre nego što oterate goluba sa prozora, može doći da vam se osveti.

Delfini su uvek budni

Delfini mogu ostati budni i po 15 dana zbog toga što u svakom trenutku mogu jednu polovinu mozga da uspavaju.

Buve su odlični skakači

Buva ima specijalnu membranu u zglobovima koja omogućava da oslobodi veliku količinu energije prilikom skoka. Buva može da skoči u visinu 20 cm i u daljinu 35 cm.

Krokodili jedu kamenje

Krokodili bez problem mogu da pojedu kamen i često to čine. Veliko kamenje koje progutaju ostaje u njihovom stomaku zauvek a pretpostavlja se da to čine kako bi mogli da rone.

Plavi kit ima ogromno srce

Rekli biste logično, veliki sisar ima veliko srce, ali zanimljivo je što otkucaje srca plavog kita možete čuti sa četiri kilometara razdaljine.

Slonovi čuju preko nogu

Ko bi rekao? Onolike uši, a slušaju preko tabana! Ali, istina je. Slonovi mogu da osete niske frekvencije kroz zemlju jer imaju "senzore" na stopalima.

Izvor: ALO

Komentari / 0

Ostavite komentar