Ривер Плејт - шампион Јужне Америке!

Фудбалери Ривер Плејта освојили су Копа Либертадорес, трећи у историји клуба, први после 19 година.

Фудбал 06.08.2015 | 12:20
Ривер Плејт - шампион Јужне Америке!

Клуб који је пре само три године био друголигаш је у финалном двомечу био бољи од мексичког Тигреса, победом 3:0 на свом терену.

Головима Лукаса Аларија, Карлос Санчеса и Рамиро Фунес Морија Монументал је прославио освајање и другог континенталног трофеја у годину дана, након Копа Суадемерикана у децембру.

Ривер је повео у завршници првог полувремена преко 22-годишњег Аларија, нападача који је стигао у клуб пре само месец дана, после центаршута Леонела Вањонија.

Петнаест минута пре краја Карлос Санчес је оборен у казненом простору, а онда преузео одговорност И сâм закуцао лопту са беле тачке иза леђа Нахуела Гусмана.

Само четири минута касније Рамиро Фунес Мори је потврдио победу ударцем главом након корнера.

Дуел на Монументалу је обележила "прљава" игра оба тима, виђено је чак 44 фаулова уз девет жутих картона, али је и поред тога и константне коше Ривер потврдио супериорност у односу на Мексиканце.

Ривер се једва пласирао у нокаут фазу такмичења, док је осмину финала прошао захваљујући дисквалификацији највећег ривала Боке Јуниорс, због напада навијача на играче овог клуба у тунелу на полувремену реванш меча

У четвртфиналу су поражени код куће од Крузеира, али су разбили Бразилце у Бело Хоризонтеу 3:0, након чега су лако пресколили парагвајски Гварани.

Ова титула је посебно обрадовала тренера ривера Марсела Гаљарда, који је пре 19 година био шампион Копа Либертародес са Ривером као играч, победом над колумбијском Америком Кали.

Коментари / 0

Оставите коментар