River Plejt - šampion Južne Amerike!

Fudbaleri River Plejta osvojili su Kopa Libertadores, treći u istoriji kluba, prvi posle 19 godina.

Fudbal 06.08.2015 | 12:20
River Plejt - šampion Južne Amerike!

Klub koji je pre samo tri godine bio drugoligaš je u finalnom dvomeču bio bolji od meksičkog Tigresa, pobedom 3:0 na svom terenu.

Golovima Lukasa Alarija, Karlos Sančesa i Ramiro Funes Morija Monumental je proslavio osvajanje i drugog kontinentalnog trofeja u godinu dana, nakon Kopa Suademerikana u decembru.

River je poveo u završnici prvog poluvremena preko 22-godišnjeg Alarija, napadača koji je stigao u klub pre samo mesec dana, posle centaršuta Leonela Vanjonija.

Petnaest minuta pre kraja Karlos Sančes je oboren u kaznenom prostoru, a onda preuzeo odgovornost I sâm zakucao loptu sa bele tačke iza leđa Nahuela Gusmana.

Samo četiri minuta kasnije Ramiro Funes Mori je potvrdio pobedu udarcem glavom nakon kornera.

Duel na Monumentalu je obeležila "prljava" igra oba tima, viđeno je čak 44 faulova uz devet žutih kartona, ali je i pored toga i konstantne koše River potvrdio superiornost u odnosu na Meksikance.

River se jedva plasirao u nokaut fazu takmičenja, dok je osminu finala prošao zahvaljujući diskvalifikaciji najvećeg rivala Boke Juniors, zbog napada navijača na igrače ovog kluba u tunelu na poluvremenu revanš meča

U četvrtfinalu su poraženi kod kuće od Kruzeira, ali su razbili Brazilce u Belo Horizonteu 3:0, nakon čega su lako preskolili paragvajski Gvarani.

Ova titula je posebno obradovala trenera rivera Marsela Galjarda, koji je pre 19 godina bio šampion Kopa Libertarodes sa Riverom kao igrač, pobedom nad kolumbijskom Amerikom Kali.

Komentari / 0

Ostavite komentar