Партизан - Стеауа, реакције Румуна...

Тренер Стеауе рекао да је његовој екипи било много тешко када је остала са десеторицом... "Навијачи су носили Партизан". Фудбалер Стеауе Гиљерме рекао је за агенцију Бета да му је елиминација од Партизана у квалфикацијама за Лигу шампиона уништила снове.

Фудбал 06.08.2015 | 09:20
Партизан - Стеауа, реакције Румуна...

Није честитао на српском језику, који "натуца" из времена када је био помоћник Валтера Зенге у Црвеној звезди, али јесте честитао.

Тренер Стеауе Масимо Педрацини, рекао је да је његова екипа разочарана због неуспеха и да је искључење приликом пенала у 48. минуту, при резултату 1:2, утицало на исход меча.

"Није лако причати после овог разочарања. То разочарање се односи на чињеницу да нисмо победили. Показали смо да смо снажна екипа 60 минута. И оног момента када смо остали са десеторицом, тај баланс екипе је нестао", рекао је Педрацини након победе Партизана 4:2.

"Играли смо против врло јаке екипе. Мораш да играш савршено да би победио. Услед грешке примили смо гол, а потом и искључење... Све је одједном за нас постало теже. Треба да прихватимо реалност, научили смо спортску лекцију и што се тиче навијача, јер су нам показали како се једна екипа бодри", рекао је Педрацини.

Он је истакао да се Стеауа припремала баш за овакву утакмицу и да су били убеђени у победу.

"У првих 60 минута смо показали да смо екипа која треба да иде даље. Било је много тешко после искључења... Нисмо изгубили због једног играча...", рекао је Педрацини и још једном похвалио Гробаре:

"Ех, да ми имамо такву подршку...", вајкао се.

На запажање новинара да је Звезда (на румунском Стеауа значи Звезда) "изгубила вечерас", Педрацини је одговорио:

"То значи да Звезда не сија превише".

Он је сањао наступ у најјачем европском такмичењу, али је истакао да екипа сада мора да се окререне и избори пласман у Лигу Европа.

"Тешко ми пада овај пораз и елиминација. Нећемо играти у Лиги шампиона. Изгубили смо утакмицу, која је била у нашим рукама. Игубили смо је у тренуцима када смо правили ситне грешке у одбрани. То нас кошта пораза", рекао је Гиљерме за агенцију Бета.

Партизан је вечерас после преокрета савладао Стеауу са 4:2 у реванш утакмици трећег кола квалфикација за Лигу шампиона и тако изборио пласман у бараж за најелитније европско такмичење.

Стеауа је у лошој финансијској ситуацији, а пласман у групну фазу Лиге шампиона донео би јој значајан новац. Ипак, Гиљерме је рекао да елиминација није "ништа страшно" за клуб.

"Имам уговор са Стеауом. Ништа није страшно... Велики је ово ударац за нас, јер не идемо у Лигу шампиона, одакле се добија много новца... То је ударац за сваки клуб. Сада се окрећемо Лиги Европа и надамо се да ћемо изборити пласман. Ми смо као породица и држимо се заједно. Мотивације нам не недостаје за било које такмичење", казао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар