Partizan - Steaua, reakcije Rumuna...

Trener Steaue rekao da je njegovoj ekipi bilo mnogo teško kada je ostala sa desetoricom... "Navijači su nosili Partizan". Fudbaler Steaue Giljerme rekao je za agenciju Beta da mu je eliminacija od Partizana u kvalfikacijama za Ligu šampiona uništila snove.

Fudbal 06.08.2015 | 09:20
Partizan - Steaua, reakcije Rumuna...

Nije čestitao na srpskom jeziku, koji "natuca" iz vremena kada je bio pomoćnik Valtera Zenge u Crvenoj zvezdi, ali jeste čestitao.

Trener Steaue Masimo Pedracini, rekao je da je njegova ekipa razočarana zbog neuspeha i da je isključenje prilikom penala u 48. minutu, pri rezultatu 1:2, uticalo na ishod meča.

"Nije lako pričati posle ovog razočaranja. To razočaranje se odnosi na činjenicu da nismo pobedili. Pokazali smo da smo snažna ekipa 60 minuta. I onog momenta kada smo ostali sa desetoricom, taj balans ekipe je nestao", rekao je Pedracini nakon pobede Partizana 4:2.

"Igrali smo protiv vrlo jake ekipe. Moraš da igraš savršeno da bi pobedio. Usled greške primili smo gol, a potom i isključenje... Sve je odjednom za nas postalo teže. Treba da prihvatimo realnost, naučili smo sportsku lekciju i što se tiče navijača, jer su nam pokazali kako se jedna ekipa bodri", rekao je Pedracini.

On je istakao da se Steaua pripremala baš za ovakvu utakmicu i da su bili ubeđeni u pobedu.

"U prvih 60 minuta smo pokazali da smo ekipa koja treba da ide dalje. Bilo je mnogo teško posle isključenja... Nismo izgubili zbog jednog igrača...", rekao je Pedracini i još jednom pohvalio Grobare:

"Eh, da mi imamo takvu podršku...", vajkao se.

Na zapažanje novinara da je Zvezda (na rumunskom Steaua znači Zvezda) "izgubila večeras", Pedracini je odgovorio:

"To znači da Zvezda ne sija previše".

On je sanjao nastup u najjačem evropskom takmičenju, ali je istakao da ekipa sada mora da se okrerene i izbori plasman u Ligu Evropa.

"Teško mi pada ovaj poraz i eliminacija. Nećemo igrati u Ligi šampiona. Izgubili smo utakmicu, koja je bila u našim rukama. Igubili smo je u trenucima kada smo pravili sitne greške u odbrani. To nas košta poraza", rekao je Giljerme za agenciju Beta.

Partizan je večeras posle preokreta savladao Steauu sa 4:2 u revanš utakmici trećeg kola kvalfikacija za Ligu šampiona i tako izborio plasman u baraž za najelitnije evropsko takmičenje.

Steaua je u lošoj finansijskoj situaciji, a plasman u grupnu fazu Lige šampiona doneo bi joj značajan novac. Ipak, Giljerme je rekao da eliminacija nije "ništa strašno" za klub.

"Imam ugovor sa Steauom. Ništa nije strašno... Veliki je ovo udarac za nas, jer ne idemo u Ligu šampiona, odakle se dobija mnogo novca... To je udarac za svaki klub. Sada se okrećemo Ligi Evropa i nadamo se da ćemo izboriti plasman. Mi smo kao porodica i držimo se zajedno. Motivacije nam ne nedostaje za bilo koje takmičenje", kazao je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar