Браво, Партизане лављег срца! Браво, Андрија, момче од злата!

Феноменални Андрија Живковић повукао црно-беле до победе од 4:2 против Стеауе!

Фудбал 06.08.2015 | 00:15
Браво, Партизане лављег срца! Браво, Андрија, момче од злата!

Од раја до пакла и назад за 90 минута! Фудбалери Партизана на јесен ће играти у Европи, само је остало да “изаберу“ да ли ће у Лигу шампиона или Лигу Европе. Црно-бели су у мечу какав дуго није виђен на стадиону у Хумској победили румунску Стеауу са 4:2 у реваншу трећег кола квалификација за елитно европско такмичење, и пласирали се у бараж за најквалитетније клупско такмичење Европе.

Партизанови фудбалери показали су лавовско срце и карактер, иако је у једном тренутку деловало да су километрима далеко од коначног успеха. Међутим Андрија Живковић још једном је показао да је суво злато српског фудбала, а Саша Илић зашто се у његовом случају фудбалер пише са великим Ф.

Истину говорећи, црно-бели су до великог преокрета дошли и уз дозу среће, пошто је Стеауа остала без искљученог Фернанда Вареле који је почетком другог полувремена као последњи играч одбране скривио пенал над Дарком Брашанцем. Било како било, меч сезоне, како су најавили у Партизану, прошао је онако како су се сви надали у Хумској, а богати газда Стеуае Ђиђи Бекали свакако ће имати шта да каже својим играчима.

Ипак, када се погледа где је Партизан био после два релативно брза гола румунског шампиона, за које су стрелци били Муниру и Хамрун, онда је јасно да ће овај меч можда добитии епитет "историјски".

А тако је добро почело… голом Стефана Бабовића већ у осмом минуту, када је искористио грешку одбране румунског шампиона и дигао публику на ноге. Међутим, то је било све у првом полувремену од Партизана и као да је тај гол на леђа црно-белих, а богами и на ноге, ставио тегове или окове на ноге. Када је Валериј Божинов после црвеног Вареле из пенала погодио стативу, чинило се да је воз и дефинитивно отишао, али је убрзо после тога срећа погледала Партизан. Шут одличног Јевтовића закачио је Папа и лопта је некако пронашла пут до мреже. А трећи гол шампиона Србије представљао је праву малу бравуру светског шампиона Андрије Живковића, који је у другом полувремену ривалима ломио кичму.

Потез који је претходио том трећем, сигурно кључном голу утакмице, зрео је за спортске алманахе. И крунски доказ да Андрија израста у истинског аса.

Коначан ударац румунском прваку задао је резервиста Ненад Трујић, који се у судијској надокнади најбоље снашао у казненом простору већ уморне одбране гостију. У том тренутку све је било јасно, Европа ће и ове јесени становати у Хумској, а црно-белима сада преостаје само да сачекају жреб за последње коло квалификација за Лигу шампиона и у петак око поднева сазнају са ким ће војевати битку за милионе и престиж.

Коментари / 0

Оставите коментар