Bravo, Partizane lavljeg srca! Bravo, Andrija, momče od zlata!

Fenomenalni Andrija Živković povukao crno-bele do pobede od 4:2 protiv Steaue!

Fudbal 06.08.2015 | 00:15
Bravo, Partizane lavljeg srca! Bravo, Andrija, momče od zlata!

Od raja do pakla i nazad za 90 minuta! Fudbaleri Partizana na jesen će igrati u Evropi, samo je ostalo da “izaberu“ da li će u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Crno-beli su u meču kakav dugo nije viđen na stadionu u Humskoj pobedili rumunsku Steauu sa 4:2 u revanšu trećeg kola kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje, i plasirali se u baraž za najkvalitetnije klupsko takmičenje Evrope.

Partizanovi fudbaleri pokazali su lavovsko srce i karakter, iako je u jednom trenutku delovalo da su kilometrima daleko od konačnog uspeha. Međutim Andrija Živković još jednom je pokazao da je suvo zlato srpskog fudbala, a Saša Ilić zašto se u njegovom slučaju fudbaler piše sa velikim F.

Istinu govoreći, crno-beli su do velikog preokreta došli i uz dozu sreće, pošto je Steaua ostala bez isključenog Fernanda Varele koji je početkom drugog poluvremena kao poslednji igrač odbrane skrivio penal nad Darkom Brašancem. Bilo kako bilo, meč sezone, kako su najavili u Partizanu, prošao je onako kako su se svi nadali u Humskoj, a bogati gazda Steuae Điđi Bekali svakako će imati šta da kaže svojim igračima.

Ipak, kada se pogleda gde je Partizan bio posle dva relativno brza gola rumunskog šampiona, za koje su strelci bili Muniru i Hamrun, onda je jasno da će ovaj meč možda dobitii epitet "istorijski".

A tako je dobro počelo… golom Stefana Babovića već u osmom minutu, kada je iskoristio grešku odbrane rumunskog šampiona i digao publiku na noge. Međutim, to je bilo sve u prvom poluvremenu od Partizana i kao da je taj gol na leđa crno-belih, a bogami i na noge, stavio tegove ili okove na noge. Kada je Valerij Božinov posle crvenog Varele iz penala pogodio stativu, činilo se da je voz i definitivno otišao, ali je ubrzo posle toga sreća pogledala Partizan. Šut odličnog Jevtovića zakačio je Papa i lopta je nekako pronašla put do mreže. A treći gol šampiona Srbije predstavljao je pravu malu bravuru svetskog šampiona Andrije Živkovića, koji je u drugom poluvremenu rivalima lomio kičmu.

Potez koji je prethodio tom trećem, sigurno ključnom golu utakmice, zreo je za sportske almanahe. I krunski dokaz da Andrija izrasta u istinskog asa.

Konačan udarac rumunskom prvaku zadao je rezervista Nenad Trujić, koji se u sudijskoj nadoknadi najbolje snašao u kaznenom prostoru već umorne odbrane gostiju. U tom trenutku sve je bilo jasno, Evropa će i ove jeseni stanovati u Humskoj, a crno-belima sada preostaje samo da sačekaju žreb za poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i u petak oko podneva saznaju sa kim će vojevati bitku za milione i prestiž.

Komentari / 0

Ostavite komentar