Бабовић: Ово је за све људе из Крајине!

Ово је победа за све Србе из Крајине, за нашу браћу и сестре! "Наша додатна мотивација било је то што су неки тамо славили наше страдање"! "Заиста смо срећни, живимо свој сан, а то је Лига шампиона. Велика је ствар што ћемо до краја године гледати Партизан у Европи", рекао стратег црно-белих. Херој Хумске Андрија Живковић: И како да ми буде жао што сам остао у Партизану?

Фудбал 05.08.2015 | 23:23
Бабовић: Ово је за све људе из Крајине!

Стефан Бабовић, један од јунака Партизановог тријумфа над Стеауаом вечерас и пласмана у плеј-оф за Лигу шампиона, дао је веома емотивну изјаву непосредно по завршетку утакмице у Хумској...

"Хоћу прво да кажем оно што смо сви ми играчи држали у себи. Ово је победа за све Србе из Крајине, за нашу браћу и сестре. Овај тријумф иде њима. Наша додатна мотивација било је то што су неки тамо славили страдање српског народа, један од најгорих догађаја у нашој историји", у даху је изговорио Бабовић, а онда се захвалио Гробарима на фантастичној подршци: "Оставили смо срце на терену, хвала Богу, хвала овим дивним навијачима који су нас подржали вечерас'', поручио је на крају стрелац првог поготка за црно-беле.

Тренер Партизана Зоран Милинковић био је изузетно поносан на своје играче након обезбеђеног пласмана у плеј-оф за Лигу шампиона, односно сигурног учешћа у групној фази Лиге Европе.

Без обзира на осигурану јесен у Европи, стратег Парног ваљка поручује да његова екипа ту неће стати.
"Заиста смо срећни, живимо свој сан, а то је Лига шампиона. Велика је ствар што ћемо до краја године гледати Партизан у Европи. Ови момци су погинули за наше навијаче. Обећавамо да ћемо изгарати за ове навијаче и Партизан, оборили смо на плећа једног великана, па што да не и да то поновимо ако бог да и у наредној утакмици", рекао је Милинковић непосредно након утакмице.

Црно-бели су у Хумској савладали Стеауу са 4:2 и румунског шампиона избацили из даљег такмичења. Жреб за последњу рунду квалификација за учешће у елитном клупском такмичењу је у петак.

“Најежио сам се кад сам видео навијаче на стадион. На 1:2 на полувремену... Мислим да ми је то био најгори осећај у животу“, каже јунак победе над Стеауом.

Одувек су га волели, али их је и дефинитивно купио када је одлучио да после освајања Мундјалита остане у Партизану још шест месеци, а не да као многи његови вршњаци крене за новцем. Вечерас је међутим крунисан као потпуни идол црно-белих! Андрија Живковић је против Стеауе држао час фудбалске игре, противнике слао по бурек, постигао круцијални трећи гол, наместио четврти као шлаг на торту.

Навијачи су на седмом небу. А ни Живковићу није свеједно. Како и да му буде кад је пре првог судијског звиждука пола јужне трибине било украшено великом шеталицом са његовим ликом.
"Најежио сам се кад сам видео навијаче на стадиону. Они су нас носили на овој утамици", емотивно почиње 19-годишњи крилни играч и наставља у даху да препричава утакмицу коју ће вечно памтити.
"Мислим да је на полувремену, на 1:2... Мислим да ми је то био најгори осећај у животу. Међутим и тада смо знали да можемо да прођемо даље, поготову када знаш да имаш екипу у којој сви гину један за другог. Ово ми је најдражи гол у дресу Партизана! Тек сад ми није жао што сам одлучио да останем у Партизану", говорио је Живковић, а његове речи су навијачима црно-белих сигурно звучале као најлепша музика.

Сада жреб па тај један корак који ће пресудити у којем ће од два европска такмичења на јесен играти српски шампион. Живковић нема дилему, иако ћете често чути мишљења да српски клубови још нису за Лигу шампиона, те да Лига Европа више одговара могућностима...
"Толико желимо у Лигу шампиона", јасан је Андрија.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јо

06.08.2015 04:31

Али сте нам помогли васа победа за Србе из Краине да нас богдо нисте навукли да се ратује ми би сад зивјели у Крајни а не по белом свету.И не месај Спорт са политиком.

ОДГОВОРИТЕ