Babović: Ovo je za sve ljude iz Krajine!

Ovo je pobeda za sve Srbe iz Krajine, za našu braću i sestre! "Naša dodatna motivacija bilo je to što su neki tamo slavili naše stradanje"! "Zaista smo srećni, živimo svoj san, a to je Liga šampiona. Velika je stvar što ćemo do kraja godine gledati Partizan u Evropi", rekao strateg crno-belih. Heroj Humske Andrija Živković: I kako da mi bude žao što sam ostao u Partizanu?

Fudbal 05.08.2015 | 23:23
Babović: Ovo je za sve ljude iz Krajine!

Stefan Babović, jedan od junaka Partizanovog trijumfa nad Steauaom večeras i plasmana u plej-of za Ligu šampiona, dao je veoma emotivnu izjavu neposredno po završetku utakmice u Humskoj...

"Hoću prvo da kažem ono što smo svi mi igrači držali u sebi. Ovo je pobeda za sve Srbe iz Krajine, za našu braću i sestre. Ovaj trijumf ide njima. Naša dodatna motivacija bilo je to što su neki tamo slavili stradanje srpskog naroda, jedan od najgorih događaja u našoj istoriji", u dahu je izgovorio Babović, a onda se zahvalio Grobarima na fantastičnoj podršci: "Ostavili smo srce na terenu, hvala Bogu, hvala ovim divnim navijačima koji su nas podržali večeras'', poručio je na kraju strelac prvog pogotka za crno-bele.

Trener Partizana Zoran Milinković bio je izuzetno ponosan na svoje igrače nakon obezbeđenog plasmana u plej-of za Ligu šampiona, odnosno sigurnog učešća u grupnoj fazi Lige Evrope.

Bez obzira na osiguranu jesen u Evropi, strateg Parnog valjka poručuje da njegova ekipa tu neće stati.
"Zaista smo srećni, živimo svoj san, a to je Liga šampiona. Velika je stvar što ćemo do kraja godine gledati Partizan u Evropi. Ovi momci su poginuli za naše navijače. Obećavamo da ćemo izgarati za ove navijače i Partizan, oborili smo na pleća jednog velikana, pa što da ne i da to ponovimo ako bog da i u narednoj utakmici", rekao je Milinković neposredno nakon utakmice.

Crno-beli su u Humskoj savladali Steauu sa 4:2 i rumunskog šampiona izbacili iz daljeg takmičenja. Žreb za poslednju rundu kvalifikacija za učešće u elitnom klupskom takmičenju je u petak.

“Naježio sam se kad sam video navijače na stadion. Na 1:2 na poluvremenu... Mislim da mi je to bio najgori osećaj u životu“, kaže junak pobede nad Steauom.

Oduvek su ga voleli, ali ih je i definitivno kupio kada je odlučio da posle osvajanja Mundjalita ostane u Partizanu još šest meseci, a ne da kao mnogi njegovi vršnjaci krene za novcem. Večeras je međutim krunisan kao potpuni idol crno-belih! Andrija Živković je protiv Steaue držao čas fudbalske igre, protivnike slao po burek, postigao krucijalni treći gol, namestio četvrti kao šlag na tortu.

Navijači su na sedmom nebu. A ni Živkoviću nije svejedno. Kako i da mu bude kad je pre prvog sudijskog zvižduka pola južne tribine bilo ukrašeno velikom šetalicom sa njegovim likom.
"Naježio sam se kad sam video navijače na stadionu. Oni su nas nosili na ovoj utamici", emotivno počinje 19-godišnji krilni igrač i nastavlja u dahu da prepričava utakmicu koju će večno pamtiti.
"Mislim da je na poluvremenu, na 1:2... Mislim da mi je to bio najgori osećaj u životu. Međutim i tada smo znali da možemo da prođemo dalje, pogotovu kada znaš da imaš ekipu u kojoj svi ginu jedan za drugog. Ovo mi je najdraži gol u dresu Partizana! Tek sad mi nije žao što sam odlučio da ostanem u Partizanu", govorio je Živković, a njegove reči su navijačima crno-belih sigurno zvučale kao najlepša muzika.

Sada žreb pa taj jedan korak koji će presuditi u kojem će od dva evropska takmičenja na jesen igrati srpski šampion. Živković nema dilemu, iako ćete često čuti mišljenja da srpski klubovi još nisu za Ligu šampiona, te da Liga Evropa više odgovara mogućnostima...
"Toliko želimo u Ligu šampiona", jasan je Andrija.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jo

06.08.2015 04:31

Ali ste nam pomogli vasa pobeda za Srbe iz Kraine da nas bogdo niste navukli da se ratuje mi bi sad zivjeli u Krajni a ne po belom svetu.I ne mesaj Sport sa politikom.

ODGOVORITE