Шта би у овој ситуацији радили Гробари и Делије?!

Купи дрес Бајерна или идеш у затвор! Невероватна пресуда двојици хулигана у Немачкој!

Фудбал 08.08.2015 | 17:00
Шта би у овој ситуацији радили Гробари и Делије?!

Шта би урадио ватрени навијач Црвене звезде или Партизана ако би му било наређено: Купи дрес вечитог ривала, или идеш у затвор на 15 месеци! Одговор на ово питање вероватно никада нећемо добити, али један окружни судија у Минхену по имену Карин Јунг решио је дилему када је у питању једно од највећих ривалстава у немачком фудалу.

Дакле, пред двојицу оптужених навијача Минхена 1860 стављен је јасан услов: Или ћете да купите дрес Бајерна, или идете у затвор на 15 месеци! Неименовани момци нису дуго размишљали, одлучили су да посете једну од Бајернових продавница и тешка срца пазаре опрему минхенског гиганта.

Иначе, двојица навијача Минхена 1860 оптужени су да су прошле године уочи меча аматерских екипа великих ривала пресрели једног фана Бајерна, те да су му скинули јакну, кошуљу, исцепали сламени шешир и оставили га на улици полуголог.
"Двојица оптужених појавила су се на суђењу с уверењем да ће бити ослобођени јер су показали кајање", прича уз осмех судија Јунг, који није крио да је заправо навијач Минхена 1860. "Дуго сам размишљао шта ће добро да заболи тако окореле присталице једног клуба, желео сам да донесем фудбалску пресуду и онда сам се досетио овога".

Адвокат двојице оптужених момака рекао је да су његови клијенти још платили по 500 евра оштећеном, те да су и њему купили комплетну опрему Бајерна. До ове занимљиве пресуде, наравно, није могло да дође да се оштећени навијач Бајерн Минхена није сложио с њом. Дакле, може се рећи да су двојица хулигана имала и са те стране доста среће да не заврше у затвору...
"Не постоји толико загрижени фудбалски фан који ће радије отићи у затвор на 15 месеци него да купи дрес највећег ривала", изјавио је по окончању суђења адвокат одбране.

Да ли је баш тако? Шта мислите, како би се у оваквој ситуацији понашали најзагриженији Гробари или Делије?

Коментари / 0

Оставите коментар