ЛЕ - Одовић: Стандард је велики изазов!

Вицешампион БиХ Жељезничар у четвртак игра једну од најважнијих утакмица у посљедњих неколико година. Пораз са постигнутим голом у Лијежу даје шансу Сарајлијама да могу елиминисати Стандард и проћи у бараж за Лигу Европе.

Фудбал 06.08.2015 | 11:20
ЛЕ - Одовић: Стандард је велики изазов!

Миломир Одовић, тренер сарајевског Жељезничара који ће у четвртак играти узвратну утакмицу трећег преткола Лиге Европе са екипом Стандарда, вјерује како његова екипа у овом сусрету може пружити добар отпор Белгијанцима.

"Интересовање медија је велико, иако бих ја волио да су играчи у некој мирнијој атмосфери. Све је познато, видјели смо противника прије седам дана. Пуно добрих индивидуалаца је склопљено у један квалитетан тим. Бит ће то један велики изазов за наш млади тим. Надам се да ћемо у овој утакмици на прави начин одговорити свим изазовима и да ћемо имати своје шансе да равноправно играмо са једним оваквим противником. Наравно ако се то деси, имат ћемо и ми своје шансе на овој утакмици", рекао је Одовић који ће у овој утакмици моћи рачунати на све играче.

Ипак, сусрети на два фронта су показали како Жељо нема довољно широку клупу.

Уочи овог сусрета влада велика еуфорија, а у главном граду Босне и Херцеговине велики број навијача вјерује да "плави" могу проћи Стандард.

"Навијачка еуфорија је ОК, али ме више брине еуфорија у медијима која утиче на играче. Ипак, надам се да ће играчи то знати поднијети. Знам да ће навијачи бити ти који ће доћи у великом броју. Ми реално немамо довољно квалитетних играча да играмо на два фронта, али ово је посебан изазов, и људски је и спортски у овом случају ићи до краја", рекао је Одовић.

Јован Благојевић, везњак тима с Грбавице, истакао је да су добро анализирали противника.

"Мислим да смо одиграли једну добру утакмицу, поготово у другом полувремену, док смо у првом били мало уплашени", казао је Благојевић и додао "Гледали смо меч против Зулте Варегема, али мислим да су одиграли много боље прво полувријеме против нас него ли на овој утакмици. Желио бих да сутра истрчимо и одиграмо утакмицу на начин како смо одиграли друго полувријеме у Лијежу".

Након конференције за медије, играчи су одрадили и посљедњи тренинг пред сутрашњу утакмицу.

Фудбалери Стандарда у четвртак ће против сарајевског Жељезничара покушати изборити пласман у плеј-оф Лиге Европе.

У главни град Босне и Херцеговине фудбалери Стандарда из Лијежа стигли су како би одранили предност из првог меча од 2:1, што је и потврдио тренер гостујућег састава Славољуб Муслин.

"Очекивања су, кад се упореде првенства БиХ и Белгије да прођемо. То је очекивање навијача и медија. Ми смо на папиру фаворити", казао је Муслин.

За сусрет Жељезничара и Стандарда влада велико интересовање и најављен је велики број навијача на стадиону, али то не брине гостујућег тренера.

"Навикли смо да играмо пред пуним стадионом. Имамо одличну публику, што се можда није видјело против Жеље, али у првенству имамо 28-30 хиљада гледалаца и то нам неће представљати проблем", казао је Муслин.

"Свакако да је битно једној екипи која се ствара и играчи који су стандардни то је проблем. Међутим, видјело се да смо то покрили у другим утакмицама, иако смо примили голове које нисмо требали. Иако кад се примају голови није проблем само одбране, него цијелог тима", казао је Муслин.

Утакмица између Жељезничара и Стандарда игра се у четвртак од 20 сати на стадиону Кошево.

Коментари / 0

Оставите коментар