LE - Odović: Standard je veliki izazov!

Vicešampion BiH Željezničar u četvrtak igra jednu od najvažnijih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Poraz sa postignutim golom u Liježu daje šansu Sarajlijama da mogu eliminisati Standard i proći u baraž za Ligu Evrope.

Fudbal 06.08.2015 | 11:20
LE - Odović: Standard je veliki izazov!

Milomir Odović, trener sarajevskog Željezničara koji će u četvrtak igrati uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige Evrope sa ekipom Standarda, vjeruje kako njegova ekipa u ovom susretu može pružiti dobar otpor Belgijancima.

"Interesovanje medija je veliko, iako bih ja volio da su igrači u nekoj mirnijoj atmosferi. Sve je poznato, vidjeli smo protivnika prije sedam dana. Puno dobrih individualaca je sklopljeno u jedan kvalitetan tim. Bit će to jedan veliki izazov za naš mladi tim. Nadam se da ćemo u ovoj utakmici na pravi način odgovoriti svim izazovima i da ćemo imati svoje šanse da ravnopravno igramo sa jednim ovakvim protivnikom. Naravno ako se to desi, imat ćemo i mi svoje šanse na ovoj utakmici", rekao je Odović koji će u ovoj utakmici moći računati na sve igrače.

Ipak, susreti na dva fronta su pokazali kako Željo nema dovoljno široku klupu.

Uoči ovog susreta vlada velika euforija, a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine veliki broj navijača vjeruje da "plavi" mogu proći Standard.

"Navijačka euforija je OK, ali me više brine euforija u medijima koja utiče na igrače. Ipak, nadam se da će igrači to znati podnijeti. Znam da će navijači biti ti koji će doći u velikom broju. Mi realno nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da igramo na dva fronta, ali ovo je poseban izazov, i ljudski je i sportski u ovom slučaju ići do kraja", rekao je Odović.

Jovan Blagojević, veznjak tima s Grbavice, istakao je da su dobro analizirali protivnika.

"Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu, dok smo u prvom bili malo uplašeni", kazao je Blagojević i dodao "Gledali smo meč protiv Zulte Varegema, ali mislim da su odigrali mnogo bolje prvo poluvrijeme protiv nas nego li na ovoj utakmici. Želio bih da sutra istrčimo i odigramo utakmicu na način kako smo odigrali drugo poluvrijeme u Liježu".

Nakon konferencije za medije, igrači su odradili i posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

Fudbaleri Standarda u četvrtak će protiv sarajevskog Željezničara pokušati izboriti plasman u plej-of Lige Evrope.

U glavni grad Bosne i Hercegovine fudbaleri Standarda iz Liježa stigli su kako bi odranili prednost iz prvog meča od 2:1, što je i potvrdio trener gostujućeg sastava Slavoljub Muslin.

"Očekivanja su, kad se uporede prvenstva BiH i Belgije da prođemo. To je očekivanje navijača i medija. Mi smo na papiru favoriti", kazao je Muslin.

Za susret Željezničara i Standarda vlada veliko interesovanje i najavljen je veliki broj navijača na stadionu, ali to ne brine gostujućeg trenera.

"Navikli smo da igramo pred punim stadionom. Imamo odličnu publiku, što se možda nije vidjelo protiv Želje, ali u prvenstvu imamo 28-30 hiljada gledalaca i to nam neće predstavljati problem", kazao je Muslin.

"Svakako da je bitno jednoj ekipi koja se stvara i igrači koji su standardni to je problem. Međutim, vidjelo se da smo to pokrili u drugim utakmicama, iako smo primili golove koje nismo trebali. Iako kad se primaju golovi nije problem samo odbrane, nego cijelog tima", kazao je Muslin.

Utakmica između Željezničara i Standarda igra se u četvrtak od 20 sati na stadionu Koševo.

Komentari / 0

Ostavite komentar