Чилић: Титула на УС опену ми даје самопоуздање!

Хрватски тенисер Марин Чилић рекао је да му много самопоуздања даје то што на америчку турнеју долази као шампион УС опена.

Тенис 05.08.2015 | 21:40
Чилић: Титула на УС опену ми даје самопоуздање!

Чилић је прошле године освојио Отворено првенство САД у тенису победом над Кеијем Нишикоријем у финалу, што му је био први и једини Грен слем трофеј у каријери.

„Чињеница да сам бранилац титуле ми даје самопоуздања, то је сигурно. Разлог због којег сам прошле године играо добро даје ми веру у игру. У овом тренутку сам задовољан партијама које пружам и формом у којој се налазим. Надам се да ћу имати довољно мечева пред УС опен. Ове године ћу играти додатни турнир на тврдој подлози како бих имао више мечева и био потпуно спреман. Осећам да најбољи тенис може доћи на овој подлози и биће веома важно да искористим ову прилику и дођем до добрих резултата“, рекао је Чилић.

Он се тренутно налази у Вашингтону где је у првом колу победио младог Хјеона Чунга из Јужне Кореје.

„Први пут сам играо против Чанга који је имао одличну годину – врло брзо је напредовао на челенџерима и стигао до Топ 100. Није било лако играти против њега. Одлично удара лоптицу, сјајно се креће на терену и услови су били веома влажни, па није било лако играти. Најважније за мене је било да вратим брејк у првом сету и мислим да је од тог тренутка \'моментум\' је био на мојој страни, и до краја меча квалитет тениса је био добар“, додао је тренутно осми играч на АТП листи.

У следећој рунди Хрват ће играти против Американца Сема Кверија.

„Против Сема сам играо много пути и многи од тих мечева су били неизвесни. Последњи пут смо играли на Вимблдону када је било 16:14 у петом сету. Сигурно ме очекује тежак меч и то је још један изазов за који се надам да ћу играти боље“, закључио је Чилић.

Коментари / 0

Оставите коментар