Čilić: Titula na US openu mi daje samopouzdanje!

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da mu mnogo samopouzdanja daje to što na američku turneju dolazi kao šampion US opena.

Tenis 05.08.2015 | 21:40
Čilić: Titula na US openu mi daje samopouzdanje!

Čilić je prošle godine osvojio Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu pobedom nad Keijem Nišikorijem u finalu, što mu je bio prvi i jedini Gren slem trofej u karijeri.

„Činjenica da sam branilac titule mi daje samopouzdanja, to je sigurno. Razlog zbog kojeg sam prošle godine igrao dobro daje mi veru u igru. U ovom trenutku sam zadovoljan partijama koje pružam i formom u kojoj se nalazim. Nadam se da ću imati dovoljno mečeva pred US open. Ove godine ću igrati dodatni turnir na tvrdoj podlozi kako bih imao više mečeva i bio potpuno spreman. Osećam da najbolji tenis može doći na ovoj podlozi i biće veoma važno da iskoristim ovu priliku i dođem do dobrih rezultata“, rekao je Čilić.

On se trenutno nalazi u Vašingtonu gde je u prvom kolu pobedio mladog Hjeona Čunga iz Južne Koreje.

„Prvi put sam igrao protiv Čanga koji je imao odličnu godinu – vrlo brzo je napredovao na čelendžerima i stigao do Top 100. Nije bilo lako igrati protiv njega. Odlično udara lopticu, sjajno se kreće na terenu i uslovi su bili veoma vlažni, pa nije bilo lako igrati. Najvažnije za mene je bilo da vratim brejk u prvom setu i mislim da je od tog trenutka \'momentum\' je bio na mojoj strani, i do kraja meča kvalitet tenisa je bio dobar“, dodao je trenutno osmi igrač na ATP listi.

U sledećoj rundi Hrvat će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija.

„Protiv Sema sam igrao mnogo puti i mnogi od tih mečeva su bili neizvesni. Poslednji put smo igrali na Vimbldonu kada je bilo 16:14 u petom setu. Sigurno me očekuje težak meč i to je još jedan izazov za koji se nadam da ću igrati bolje“, zaključio je Čilić.

Komentari / 0

Ostavite komentar