У двије жељезничке несреће 27 мртвих

Најмање 27 особа је погинуло у централној Индији кад су два путничка воза искочила из шина због огромне количине воде на пругама изазваном јаком монсунском кишом, саопштиле су данас индијске власти.

Свијет 05.08.2015 | 10:25
У двије жељезничке несреће 27 мртвих

Воз "Камајани експрес" на линији за Мумбаи је касно синоћ искочио из шина у близини града Харда у савезној држави Мађа Прадеш, док је воз "Џаната експрес" путовао у супротном правцу кад је искочио из шина нешто после првог воза, пренијела је агенција АП.

Возови су у тренутку несреће прелазили мали мост изнад поплављене ријеке Мачак, око 950 километара јужно од Њу Делхија.

Један воз је прешао исти мост само десет минута раније без икаквих проблема, али је онда велика количина воде изазвала пропадање дијела пруге у размочену земљу, изјавио је званичник Индијске железнице А.К. Митал.

У несрећи, која се догодила нешто прије поноћи, искочило је шест вагона "Камајани експреса" и четири вагона "Џаната експреса".

Најмање два вагона су делимично потонула у блато, а спасиоци, који су досад спасли велику већину путника, и даље трагају за неколицином њих који су вероватно остали заробљени у остацима вагона.

У Индији је протекла два дана падала веома јака киша, која је изазвала поплаве широм земље, а тек је данас попустила.

Та земља има једну од највећих жељезничких мрежа на свијету, која дневно превезе више од 23 милиона путника. Пруге се, међутим, лоше одржавају, па су несреће честе.

Коментари / 0

Оставите коментар