U dvije željezničke nesreće 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba je poginulo u centralnoj Indiji kad su dva putnička voza iskočila iz šina zbog ogromne količine vode na prugama izazvanom jakom monsunskom kišom, saopštile su danas indijske vlasti.

Svijet 05.08.2015 | 10:25
U dvije željezničke nesreće 27 mrtvih

Voz "Kamajani ekspres" na liniji za Mumbai je kasno sinoć iskočio iz šina u blizini grada Harda u saveznoj državi Mađa Pradeš, dok je voz "Džanata ekspres" putovao u suprotnom pravcu kad je iskočio iz šina nešto posle prvog voza, prenijela je agencija AP.

Vozovi su u trenutku nesreće prelazili mali most iznad poplavljene rijeke Mačak, oko 950 kilometara južno od Nju Delhija.

Jedan voz je prešao isti most samo deset minuta ranije bez ikakvih problema, ali je onda velika količina vode izazvala propadanje dijela pruge u razmočenu zemlju, izjavio je zvaničnik Indijske železnice A.K. Mital.

U nesreći, koja se dogodila nešto prije ponoći, iskočilo je šest vagona "Kamajani ekspresa" i četiri vagona "Džanata ekspresa".

Najmanje dva vagona su delimično potonula u blato, a spasioci, koji su dosad spasli veliku većinu putnika, i dalje tragaju za nekolicinom njih koji su verovatno ostali zarobljeni u ostacima vagona.

U Indiji je protekla dva dana padala veoma jaka kiša, koja je izazvala poplave širom zemlje, a tek je danas popustila.

Ta zemlja ima jednu od najvećih željezničkih mreža na svijetu, koja dnevno preveze više od 23 miliona putnika. Pruge se, međutim, loše održavaju, pa su nesreće česte.

Komentari / 0

Ostavite komentar