Пеп: Хоћете ви новинари да ми састављате тим?!

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола у последње време је поново на удару медија у Немачкој. После пораза од Волфсбурга на пенале у мечу Суперкупа Немачке, Шпанац се обрушио на критичаре који су му замерали на изостављању појединих играча из тима.

Фудбал 05.08.2015 | 11:40
Пеп: Хоћете ви новинари да ми састављате тим?!

Медији у Немачкој константно преносе како играчи нису задовољни Гвардиолиним стилом, сугеришући како они уствари не разумеју његове методе рада. Посебно их је изиритирао податак да је Гвардиола из стартне поставе за меч са "вуковима" изоставио репрезентативца Марија Гецеа.

"Геце није играо, али можете да ме питате онда зашто нису играли Арјен Робен или Томас Милер. Не могу на сваком обраћању медијима да одговарам на питања зашто неки играч није добио шансу. Само 11 може на терен, сви то знају. Геце ми је један од омиљених играча, прошле сезоне није играо можда на свега две или три утакмице. Али играчи су ти који треба да ме убеде изнова да заслужују место у тиму, а не новинари", јасан је бивши стратег Барселоне.

Легенда Бајерна Лотар Матеус изјавио је да је по њему најбољи светски тренер Жозе Мурињо. Чини се да Гвардиолу то није превише узбудило.

"Свако има право да критикује. Новинари то чине мени. Да, Мурињо је један од најбољих на свету. Ја не знам да ли сам најбољи, ја нисам овде да бих био најбољи тренер света, већ да би дао најбоље за овај тим", одговорио је Гвардиола.

Он се дотакао и двојице бивших играча, Педра Родригеза из Барселоне и Бастијана Швајнштајгера. За првог се прича да је веома близу трансфера у Манчестер јунајтед где је однедавно Швајнштајгер.

"Педро би могао да успе у Јунајтеду, у то не сумњам. Он је европски шампион, освајач Лиге шампиона, првак у свему. Када играте толико мечева за тим као што је Барселона, можете да после тога играте било где. Желим му све најбоље, он је добар играч и добар човек. А што се тиче Швајнштајгера, ако не буде имао проблема са повредама, биће веома значајан за Манчестер јунајтед. Штета је што је у последње две године имао толико пехова, никако није успевао да буде стопостотно спреман", закључио је стратег Бајерна.

Коментари / 0

Оставите коментар