Pep: Hoćete vi novinari da mi sastavljate tim?!

Trener Bajerna Pep Gvardiola u poslednje vreme je ponovo na udaru medija u Nemačkoj. Posle poraza od Volfsburga na penale u meču Superkupa Nemačke, Španac se obrušio na kritičare koji su mu zamerali na izostavljanju pojedinih igrača iz tima.

Fudbal 05.08.2015 | 11:40
Pep: Hoćete vi novinari da mi sastavljate tim?!

Mediji u Nemačkoj konstantno prenose kako igrači nisu zadovoljni Gvardiolinim stilom, sugerišući kako oni ustvari ne razumeju njegove metode rada. Posebno ih je iziritirao podatak da je Gvardiola iz startne postave za meč sa "vukovima" izostavio reprezentativca Marija Gecea.

"Gece nije igrao, ali možete da me pitate onda zašto nisu igrali Arjen Roben ili Tomas Miler. Ne mogu na svakom obraćanju medijima da odgovaram na pitanja zašto neki igrač nije dobio šansu. Samo 11 može na teren, svi to znaju. Gece mi je jedan od omiljenih igrača, prošle sezone nije igrao možda na svega dve ili tri utakmice. Ali igrači su ti koji treba da me ubede iznova da zaslužuju mesto u timu, a ne novinari", jasan je bivši strateg Barselone.

Legenda Bajerna Lotar Mateus izjavio je da je po njemu najbolji svetski trener Žoze Murinjo. Čini se da Gvardiolu to nije previše uzbudilo.

"Svako ima pravo da kritikuje. Novinari to čine meni. Da, Murinjo je jedan od najboljih na svetu. Ja ne znam da li sam najbolji, ja nisam ovde da bih bio najbolji trener sveta, već da bi dao najbolje za ovaj tim", odgovorio je Gvardiola.

On se dotakao i dvojice bivših igrača, Pedra Rodrigeza iz Barselone i Bastijana Švajnštajgera. Za prvog se priča da je veoma blizu transfera u Mančester junajted gde je odnedavno Švajnštajger.

"Pedro bi mogao da uspe u Junajtedu, u to ne sumnjam. On je evropski šampion, osvajač Lige šampiona, prvak u svemu. Kada igrate toliko mečeva za tim kao što je Barselona, možete da posle toga igrate bilo gde. Želim mu sve najbolje, on je dobar igrač i dobar čovek. A što se tiče Švajnštajgera, ako ne bude imao problema sa povredama, biće veoma značajan za Mančester junajted. Šteta je što je u poslednje dve godine imao toliko pehova, nikako nije uspevao da bude stopostotno spreman", zaključio je strateg Bajerna.

Komentari / 0

Ostavite komentar