СП, 1/4-финале: Србија - САД 12:7, реакције...

Селектор српских ватерполиста Дејан Савић рекао је да су његови изабраници изнели велики притисак и заслужено се пласирали у полуфинале Светског првенства. Селектор ватерполиста Сједињених Држава Дејан Удовичић није био много разочаран после пораза у четвртфиналу Светског првенства у Казању.

Остали спортови 05.08.2015 | 10:20
СП, 1/4-финале: Србија - САД 12:7, реакције...

Репрезентација Србије је у четвртфиналу славила против Сједињених Држава са 12:7 и за пласман у финале бориће се у четвртак са селекцијом Италије.

“Били смо под великим притиском. Изборили смо се и на крају имали убедљиву завршницу”, рекао је Савић.

“Заслужена победа, а сада нас чекају Италијане. Желимо даље, анализираћемо мечеве Италије и припремити се на неке друге ствари. Ако хоћеш да будеш најбољи мораш свакога да победиш”, додао је Савић.

Јунак тријумфа Србије над Американцима био је Душко Пијетловић, који је постигао четири гола. После утакмице истакао је да верује да наш тим може да буде још бољи.

“Поново смо кренули са два лако примљена гола. Играли смо своју игру и у сваком тренутку смо могли да дамо свој максимум. Контролисали смо резултат и нисмо дозволили да се понови сусрет са Аустралијом. Одиграли смо боље него претходне мечеве, али имамо још простора за напредак. Очекује нас велики ривал, али спремићемо се”, нагласио је Пијетловић.

Сједињене Државе до краја планетарног шампионата очекује играње за пласман од петог до осмог места.

“Србији желим да оде до краја. Мушки смо се борили. Митровић је код пенала био испред гола, али то је спорт. Немамо искуство као они. Када бисмо промашивали, они би нас одмах казнили. Честитам својим момцима, а Србији желим да одигра најбоље што може у наставку такмичења”, рекао је Удовичић.

Коментари / 0

Оставите коментар