SP, 1/4-finale: Srbija - SAD 12:7, reakcije...

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da su njegovi izabranici izneli veliki pritisak i zasluženo se plasirali u polufinale Svetskog prvenstva. Selektor vaterpolista Sjedinjenih Država Dejan Udovičić nije bio mnogo razočaran posle poraza u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazanju.

Ostali sportovi 05.08.2015 | 10:20
SP, 1/4-finale: Srbija - SAD 12:7, reakcije...

Reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu slavila protiv Sjedinjenih Država sa 12:7 i za plasman u finale boriće se u četvrtak sa selekcijom Italije.

“Bili smo pod velikim pritiskom. Izborili smo se i na kraju imali ubedljivu završnicu”, rekao je Savić.

“Zaslužena pobeda, a sada nas čekaju Italijane. Želimo dalje, analiziraćemo mečeve Italije i pripremiti se na neke druge stvari. Ako hoćeš da budeš najbolji moraš svakoga da pobediš”, dodao je Savić.

Junak trijumfa Srbije nad Amerikancima bio je Duško Pijetlović, koji je postigao četiri gola. Posle utakmice istakao je da veruje da naš tim može da bude još bolji.

“Ponovo smo krenuli sa dva lako primljena gola. Igrali smo svoju igru i u svakom trenutku smo mogli da damo svoj maksimum. Kontrolisali smo rezultat i nismo dozvolili da se ponovi susret sa Australijom. Odigrali smo bolje nego prethodne mečeve, ali imamo još prostora za napredak. Očekuje nas veliki rival, ali spremićemo se”, naglasio je Pijetlović.

Sjedinjene Države do kraja planetarnog šampionata očekuje igranje za plasman od petog do osmog mesta.

“Srbiji želim da ode do kraja. Muški smo se borili. Mitrović je kod penala bio ispred gola, ali to je sport. Nemamo iskustvo kao oni. Kada bismo promašivali, oni bi nas odmah kaznili. Čestitam svojim momcima, a Srbiji želim da odigra najbolje što može u nastavku takmičenja”, rekao je Udovičić.

Komentari / 0

Ostavite komentar