СП: Паде шампион! Италијани избацили Мађаре!

Ватерполо репрезентација Италије успела је да се пласира у полуфинале Светског првенства пошто је направила изненађење и савладала селекцију Мађарске са 8:7 (2:2, 1:2, 2:1, 3:2), па ће се за финале борити против бољег из сусрета Србије и Сједињених Америчких Држава.

Остали спортови 04.08.2015 | 21:20
СП: Паде шампион! Италијани избацили Мађаре!

Иако су сви већ видели селекцију Мађарске у полуфиналу, то се није десило. Италијани су лоше ушли у меч, морали су стално да јуре предност противника, али су се консолидовали како је сусрет одмицао, па су и повели на старту последње четвртине.

Мађарска је почела да паничи, јер није успела да преломи утакмицу у своју корист када је била у могућности, па је у последњи минут ушла са минусом од једног гола. Бранили су се "азури" свиме што су поседовали, у два наврата имали играча мање - и на крају се одбранили за велико славље.

Италија ће противника за финале знати после дуела наше селекције и САД, док Мађарска више није у могућности да брани светски трон на који је села 2013. године после победе над Црном Гором у Барселони. Уз Италијане, међу четири најбоље селекције су још Хрватска и Грчка које ће међусобно решити ко ће у борбу за злато.

Коментари / 0

Оставите коментар