SP: Pade šampion! Italijani izbacili Mađare!

Vaterpolo reprezentacija Italije uspela je da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva pošto je napravila iznenađenje i savladala selekciju Mađarske sa 8:7 (2:2, 1:2, 2:1, 3:2), pa će se za finale boriti protiv boljeg iz susreta Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Ostali sportovi 04.08.2015 | 21:20
SP: Pade šampion! Italijani izbacili Mađare!

Iako su svi već videli selekciju Mađarske u polufinalu, to se nije desilo. Italijani su loše ušli u meč, morali su stalno da jure prednost protivnika, ali su se konsolidovali kako je susret odmicao, pa su i poveli na startu poslednje četvrtine.

Mađarska je počela da paniči, jer nije uspela da prelomi utakmicu u svoju korist kada je bila u mogućnosti, pa je u poslednji minut ušla sa minusom od jednog gola. Branili su se "azuri" svime što su posedovali, u dva navrata imali igrača manje - i na kraju se odbranili za veliko slavlje.

Italija će protivnika za finale znati posle duela naše selekcije i SAD, dok Mađarska više nije u mogućnosti da brani svetski tron na koji je sela 2013. godine posle pobede nad Crnom Gorom u Barseloni. Uz Italijane, među četiri najbolje selekcije su još Hrvatska i Grčka koje će međusobno rešiti ko će u borbu za zlato.

Komentari / 0

Ostavite komentar