Коби тренира и "пуца" од снаге!

"Поред тога што дижем тегове, осећам се јако, јако чврсто у ногама", уверава Брајант (37) да је ове године другачија ситуација него у претходне две.

Кошарка 05.08.2015 | 11:20
Коби тренира и "пуца" од снаге!

Коби Брајант спреман је сезону 2015/16, у којој га чека плата од 25 милиона долара.

Петоструки НБА шампион улази у другу, завршну годину уговора, после које ће сигурно разматрати опције о наставку каријере.

"Спортс илустрејтед" питао га је како се осећа.

"Не постоје недоумице око тога шта могу. Спреман сам. Тело и ноге ми се осећају екстремно снажно и здраво. То је велика разлика у односу на претходне сезоне. Што се тиче горњег дела тела - радим у теретани, дижем тегове... Напредујем на том плану. Највећа разлика је то да се осећам јако, јако чврсто у ногама", каже Коби, рођен 23. августа 1978.

Следеће године, Брајант ће обележити две деценије на НБА паркетима.

"Да ли би ово могла да буде моје последња сезона? Апсолутно. Тешко је донети такву одлуку. Заиста је тешко то преломити. Играчи са којима сам разговарао рекли су ми: 'Коби, знаћеш кад је време'", одговорио је Брајант на питање о пензионисању.

Иако снага његове воље никад није довођена у питање, чињеница је да је у последње две сезоне одиграо само 41 меч због повреда колена и рамена. Без њега, у такмичарској 2014/15 Лејкерси су 61 поразом поставили негативни рекорд франшизе.

Наравно - други пут узастопно пропустили су и плеј-оф.

"Мислим да смо, ипак, поставили основ за обећавајућу будућност. Мислим да смо на драфту урадили добар посао. Довели смо и слободне играче који су јако добри, као што су Рој Хиберт, Брендон Бас, Лу Вилијамс... Имамо одличан микс младог и ветеранског вођства", каже најбољи стрелац у историји франшизе и најмлађи играч у историји лиге који је убацио 30.000 поена.

Нова сезона НБА лиге почеће 27. октобра, утакмицом Голден Стејт - Сан Антонио у Оракл арени.

Коментари / 0

Оставите коментар