Звезда бира: Оставке и “одговорност навијачима” или...?!

...расписивање избора 15. септембра! Оставка комплетног руководства и тотално повлачење из клуба или договор о 15. септембру као датуму расписивања избора су одлуке око којих ће се “ломити копља” на вечерашњој седници Управног одбора Црвене звезде, сазнаје “Блицспорт”.

Фудбал 04.08.2015 | 19:00
Звезда бира: Оставке и “одговорност навијачима” или...?!

Актуелна управа је спремна да подносе оставке ако представници навијача буду инсистирали на њиховој смени. Међутим, у тој ситуацији би се тотално повукли из клуба и чак не би функционисали као вршиоци дужности већ би клуб потпуно препустили навијачима са ставом “хтели сте, ево водите клуб”.

Друга опција је да се пристане на изборе, али да први човек Звезде, Светозар Мијаиловић 15. септембра распише изборе у клубу, можда чак и за Скупштину клуба, а не само за председника.

Врло је неизвесно шта ће од те две идеје проћи јер су навијачи револтирани таквим ставом, доживљавају га као уцену и спремни су да иду до краја у својим захтевима па и по цену да се бира ад хок руководство.

Притом се спекулише да је 15. септембар одређен као датум расписивања избора јер је само два дана раније дерби и ако би Звезда добила тај меч страсти би се у многоме смириле. Једни то доживљавају као “куповину времена”, а други као једини могући тренутак за расписивање избора.

Са друге стране и многи утицајни чланови управног одбора су спремни да се повуку и сматрају да би такав епилог био у овом тренутку најбољи јер верују да њихов рад није вреднован на прави начин. То потврђује и чињеница да је један од утицајнијих чланова УО Бранислав Ђурђевић већ поднео оставку.

Треће и најмање вероватно решење је да УО игнорише навијаче и настави да ради уз притиске са трибина. У сваком случају за добро клуба је да се добро промисли пре било које одлуке и да се на вечерашњи управи одбор уђе хладних глава да у општем сукобу не изгуби - Звезда.

Коментари / 0

Оставите коментар