Zvezda bira: Ostavke i “odgovornost navijačima” ili...?!

...raspisivanje izbora 15. septembra! Ostavka kompletnog rukovodstva i totalno povlačenje iz kluba ili dogovor o 15. septembru kao datumu raspisivanja izbora su odluke oko kojih će se “lomiti koplja” na večerašnjoj sednici Upravnog odbora Crvene zvezde, saznaje “Blicsport”.

Fudbal 04.08.2015 | 19:00
Zvezda bira: Ostavke i “odgovornost navijačima” ili...?!

Aktuelna uprava je spremna da podnose ostavke ako predstavnici navijača budu insistirali na njihovoj smeni. Međutim, u toj situaciji bi se totalno povukli iz kluba i čak ne bi funkcionisali kao vršioci dužnosti već bi klub potpuno prepustili navijačima sa stavom “hteli ste, evo vodite klub”.

Druga opcija je da se pristane na izbore, ali da prvi čovek Zvezde, Svetozar Mijailović 15. septembra raspiše izbore u klubu, možda čak i za Skupštinu kluba, a ne samo za predsednika.

Vrlo je neizvesno šta će od te dve ideje proći jer su navijači revoltirani takvim stavom, doživljavaju ga kao ucenu i spremni su da idu do kraja u svojim zahtevima pa i po cenu da se bira ad hok rukovodstvo.

Pritom se spekuliše da je 15. septembar određen kao datum raspisivanja izbora jer je samo dva dana ranije derbi i ako bi Zvezda dobila taj meč strasti bi se u mnogome smirile. Jedni to doživljavaju kao “kupovinu vremena”, a drugi kao jedini mogući trenutak za raspisivanje izbora.

Sa druge strane i mnogi uticajni članovi upravnog odbora su spremni da se povuku i smatraju da bi takav epilog bio u ovom trenutku najbolji jer veruju da njihov rad nije vrednovan na pravi način. To potvrđuje i činjenica da je jedan od uticajnijih članova UO Branislav Đurđević već podneo ostavku.

Treće i najmanje verovatno rešenje je da UO ignoriše navijače i nastavi da radi uz pritiske sa tribina. U svakom slučaju za dobro kluba je da se dobro promisli pre bilo koje odluke i da se na večerašnji upravi odbor uđe hladnih glava da u opštem sukobu ne izgubi - Zvezda.

Komentari / 0

Ostavite komentar