Која је тајна Федереровог успјеха?

Отац Роџера Федерера Роберт открио је да је тајна успеха швајцарског тенисера његов таленат, који је, како каже, наследио од мајке.

Тенис 04.08.2015 | 20:00
Која је тајна Федереровог успјеха?

Федерер је без сумње један од најбољих тенисера свих времена, ако не и најбољи, што потврђује број од 17 Грен слем титула.

Сигурно је да за Швајцарца пут до врха није лак, његов отац истиче да се много жртвовао, као и цела породица, али да су сви били стрпљиви и да су веровали.

„До 12. године, Роџер је играо и тенис и фудбал, као и сквош. Наравно, у једном тренутку морате да се концентришете на један спорт, јер је немогуће бити најбољи у сва три“, истиче Федереров отац.

Међутим, родитељи тешко могу да нађу прави баланс између очекивања и резултата, а баш зато је Роберт и одлучио да посаветује све оне који се сада налазе у његовој позицији или ће се тек наћи.

„Дете треба да ради оно што воли. Не би требало да изађе на терен због новца. У свету тениса, постоји много родитеља који једноставно не могу да схвате да њихов син или ћерка вероватно неће стићи до великих успеха. Треба само да буду искрени према себи и својој деци“, нагласио је старији Федерер.

Роберт Федерер је такође истакао да му се не свиђа како у данашње време тенисери израстају у професионалце, а потом и успешне спортисте.

„Када имају 12 година, деца су приморана да играју око 14 сати недељно. Они то више не раде јер им се то свиђа, већ јер морају. Вежбају од понедељка до петка, а потом за викенд играју турнире и мени је то превише. У тим годинама, Роџер је играо и тенис и фудбал. Када је имао 16 година, био је пети у Европи. И многи питају која је тајна његовог успеха? Његов таленат. Мислим да га је наследио од мајке, пошто ја нисам био талентован ни за један спорт“, истакао је отац швајцарског тенисера.

Коментари / 0

Оставите коментар