Омладинци Црвеног крста вјежба на Бардачи

У Тренинг центру Природно-математичког факултета Бањалука на Бардачи у току је Девети омладински камп Црвеног крста са 40 учесника – омладинаца из Градишке, Руме и Српца.

Република Српска 04.08.2015 | 14:30
Омладинци Црвеног крста вјежба на Бардачи

Секретар ове хуманитарне организације у Српцу, Љиљана Јовичић каже да ће учесници до суботе, до када траје камп, обрадити више курсних цјелина, као што су прва помоћ, реалистички приказ повреда, стања и оболења, репродуктивно здравље, болести зависности, спасилаштво на води, безбједност, трговина људима и дискриминација.

Ангажовано је једанаест инструктора Црвеног крста, међу којима су и стручњаци из ових области Алексеј Тубоњић и Димитрије Матић из Руме, са којима србачки Црвени крст има вишегодишњу успјешну сарадњу.

-Одржавање Омладинског кампа и овога пута подржала је општина Србац и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, те други спонзори и Црвени крст општине Градишка, који сноси трошкове учешча у бардачком кампу за омладинце из ове општине – каже секретар ЦК Србац Љиљана Јовичић.

Омладинци и омладинке који прву пут учествују у Кампу добиће увјерења о завршеним курсним цјелинама, док ће вишегодишњи учесници стећи звање инструктора, које ће примјенити у едукацији младих у основним школама и срединама гдје живе, што и јесте основни циљ одржавања овог традиционалног омладинског кампа.

Према програму рада кампа, планирано је да учесници у петак изведу показну вјежбу на којој ће родитељима, вршњацима и осталим грађанима демонстрирати стречено знање у свим курсним дисциплинама.

До сада је на овај начин едуковано и стручно оспособљено више од 300 младих по чему је бардачки Омладински камп Црвеног крста постао препознатљив у Републици Српској и шире.

С. К.

Коментари / 0

Оставите коментар