Omladinci Crvenog krsta vježba na Bardači

U Trening centru Prirodno-matematičkog fakulteta Banjaluka na Bardači u toku je Deveti omladinski kamp Crvenog krsta sa 40 učesnika – omladinaca iz Gradiške, Rume i Srpca.

Republika Srpska 04.08.2015 | 14:30
Omladinci Crvenog krsta vježba na Bardači

Sekretar ove humanitarne organizacije u Srpcu, Ljiljana Jovičić kaže da će učesnici do subote, do kada traje kamp, obraditi više kursnih cjelina, kao što su prva pomoć, realistički prikaz povreda, stanja i obolenja, reproduktivno zdravlje, bolesti zavisnosti, spasilaštvo na vodi, bezbjednost, trgovina ljudima i diskriminacija.

Angažovano je jedanaest instruktora Crvenog krsta, među kojima su i stručnjaci iz ovih oblasti Aleksej Tubonjić i Dimitrije Matić iz Rume, sa kojima srbački Crveni krst ima višegodišnju uspješnu saradnju.

-Održavanje Omladinskog kampa i ovoga puta podržala je opština Srbac i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te drugi sponzori i Crveni krst opštine Gradiška, koji snosi troškove učešča u bardačkom kampu za omladince iz ove opštine – kaže sekretar CK Srbac Ljiljana Jovičić.

Omladinci i omladinke koji prvu put učestvuju u Kampu dobiće uvjerenja o završenim kursnim cjelinama, dok će višegodišnji učesnici steći zvanje instruktora, koje će primjeniti u edukaciji mladih u osnovnim školama i sredinama gdje žive, što i jeste osnovni cilj održavanja ovog tradicionalnog omladinskog kampa.

Prema programu rada kampa, planirano je da učesnici u petak izvedu pokaznu vježbu na kojoj će roditeljima, vršnjacima i ostalim građanima demonstrirati strečeno znanje u svim kursnim disciplinama.

Do sada je na ovaj način edukovano i stručno osposobljeno više od 300 mladih po čemu je bardački Omladinski kamp Crvenog krsta postao prepoznatljiv u Republici Srpskoj i šire.

S. K.

Komentari / 0

Ostavite komentar