Видео: Увео је QПР у Премијер лигу, сад хоће и ''свој'' Брајтон!

Искусни нападач потписао једногодишњи уговор са Галебовима у чијем је дресу стекао афримацију.

Фудбал 07.08.2015 | 09:00
Видео: Увео је QПР у Премијер лигу, сад хоће и ''свој'' Брајтон!

Брајтон је дочекао повратак свог хероја! Боби Замора (34) вратио се међу Галебове после пуних 12 година одсуства, а са тимом из Чемпионшипа потписао је једногодишњи уговор.

Некадашњи репрезентативац Енглеске, који је овог лета напустио Квинс Парк Ренџерс, афирмисао се у дресу Албиона у периоду 2000-2003, када је постигао 83 погодака.
“Апсолутно смо одушевљени што нам се Боби вратио у Брајтон. Њему не треба представљање овде, навијачи знају све о њему и његовој каријери у Премијер лиги. Знам да ће нам донети много искуства и квалитета, с обзиром на запажену каријеру коју је имао”, истакао је менаџер Крис Хјутон.

Боби Замора је стигао у Брајтон у лето 2000. године из Бристол Роверса за 150.000 евра, након што је на позајмици импресионирао тадашњег менаџера Микија Адамса. Галебовима је помогао да се врате из треће у другу лигу, а 2003. године преселио се у Тотенхем за тада солидних 2.000.000 евра.

Каснији трансфери у Вест Хем, Фулам и КПР показали су колико је Замора добар нападач. Фуламу је, рецимо, помогао да се нађе у финалу Лиге Европе 2010. године, а некадашњи селектор Енглеске Фабио Капело га је два пута звао у национални тим.

Ипак, нема сумње да би печат на сјајну каријеру искусног 34-годишњег нападача био пласман у Премијер лигу са Брајтоном, тимом који има амбиције за велики резултат.

Коментари / 0

Оставите коментар