Магла у Градишци, Приједору и Фочи

Магле јутрос има на подручју Градишке, Приједора и Фоче, па се возачима савјетује опрезна вожња, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Република Српска 04.08.2015 | 08:40
Магла у Градишци, Приједору и Фочи

Коловози су влажни на подручју Зворника, док се на осталим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај одвија несметано, а услови за вожњу су повољни.Возила саобраћају успорено на дионицама на којима се изводе радови.

Због радова на дионици магистралног пута Бијељина - Угљевик и Угљевичка Обријеж - Стари Угљевик и регионалног пута Угљевик - Главичице возила ће саобраћати успорено, уз повремене обуставе до завршетка радова.

Отежано се саобраћа на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош на којој је у току реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на подручју општине Котор Варош. На мјесту извођења радова возила се од 7.00 до 18.00 часова пропуштају наизмјенично, једном коловозном траком.

Због реконструкције водоводне мреже на дионици магистралног пута Отока /граница Српске и ФБиХ/ - Нови Град један саобраћај се на мјестима гдје се изводе радови одвија наизмјенично, једном коловозном траком у периоду од 7.00 до 18.00 часова. Предвиђено је да радови трају до октобра.

Због реконструкције савског насипа на локалитету Рача возила на овом дијелу магистралног пута од 7.00 до 18.00 часова саобраћају једном траком.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и чија дужина прелази осам метара.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

На регионалном путу Пруд - Шамац у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај преусмјерава на алтернативне правце, кроз град Шамац.

Због клизишта саобраћај се на дионицама регионалног пута Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи одвија једном саобраћајном траком.

На локалитету "Клакар Доњи два" због деминирања терена на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова на магистралном путу Бродско Поље - Брусница /граница Републике Српске - ФБиХ/.

Повремена обустава саобраћаја пола сата а возила се пропуштају 10 минута.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона.

То је услиједило јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

Преко моста у мјесту Драгаловци на дионици регионалног пута Прњавор - Станари забрањен је саобраћај свим возилима чија укупна маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

У ФБиХ због санационих радова режим саобраћаја измијењен је на дионици Добој - Грачаница, Бугојно - Нови Травник и Чапљина - Столац.

Из АМС подајећају да је данас од 7.00 до 23.00 часа затворен гранични прелаз Рача - Сремска Рача због обиљежавања Дана сјећања на страдање и прогон Срба. Возила ће бити пресумјеравана на гранични прелаз Павловића мост.

На граничном прелазу Дољани јутрос је појачан интензитет саобраћаја, па се на излазу из БиХ чека око 45 минута, док на осталим прелазима нема дужих задржавања.

Због радова до 15. августа за теретна возила затворен је гранични прелаз Горица. И на прелазу Брчко - Гуња забрањен је саобраћај теретним возилима због радова у Хрватској.

Коментари / 0

Оставите коментар