Magla u Gradišci, Prijedoru i Foči

Magle jutros ima na području Gradiške, Prijedora i Foče, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Republika Srpska 04.08.2015 | 08:40
Magla u Gradišci, Prijedoru i Foči

Kolovozi su vlažni na području Zvornika, dok se na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj odvija nesmetano, a uslovi za vožnju su povoljni.Vozila saobraćaju usporeno na dionicama na kojima se izvode radovi.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Bijeljina - Ugljevik i Ugljevička Obrijež - Stari Ugljevik i regionalnog puta Ugljevik - Glavičice vozila će saobraćati usporeno, uz povremene obustave do završetka radova.

Otežano se saobraća na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš na kojoj je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš. Na mjestu izvođenja radova vozila se od 7.00 do 18.00 časova propuštaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Otoka /granica Srpske i FBiH/ - Novi Grad jedan saobraćaj se na mjestima gdje se izvode radovi odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom u periodu od 7.00 do 18.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do oktobra.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce, kroz grad Šamac.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalitetu "Klakar Donji dva" zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje - Brusnica /granica Republike Srpske - FBiH/.

Povremena obustava saobraćaja pola sata a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

To je uslijedilo jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Preko mosta u mjestu Dragalovci na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

U FBiH zbog sanacionih radova režim saobraćaja izmijenjen je na dionici Doboj - Gračanica, Bugojno - Novi Travnik i Čapljina - Stolac.

Iz AMS podajećaju da je danas od 7.00 do 23.00 časa zatvoren granični prelaz Rača - Sremska Rača zbog obilježavanja Dana sjećanja na stradanje i progon Srba. Vozila će biti presumjeravana na granični prelaz Pavlovića most.

Na graničnom prelazu Doljani jutros je pojačan intenzitet saobraćaja, pa se na izlazu iz BiH čeka oko 45 minuta, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova do 15. avgusta za teretna vozila zatvoren je granični prelaz Gorica. I na prelazu Brčko - Gunja zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima zbog radova u Hrvatskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar