ПЛ БиХ: Травник ''срушио'' Сарајево - 1:0!

Нападач из Обале Слоноваче, Жерман Коуадио, који је на почетку ове сезоне стигао из Сарајева на позајмицу у Травник, постигао је једини погодак у посљедњем мечу 2. кола Премијер лиге БиХ, којим су "везири" савладали шампиона.

Фудбал 03.08.2015 | 20:20
ПЛ БиХ: Травник ''срушио'' Сарајево - 1:0!

Посљедњи меч 2. кола Премијер лиге БиХ између Травника и Сарајева почео је минутом ћутања, којим је одата пошта прерано преминулом некадашњем капитену Травника Елведину Варупи.

Дрес са бројем три, који је Елведин Варупа носио током двије деценије у више од 700 мечева за Травник, након смрти некадашњег капитена повучен је из употребе. Такође, пред почетак меча са Сарајевом, Травничани су на трави стадиона "Пирота" исцртали број три, док домаћи навијачи, из поштовања према некадашњем капитену, данас нису навијали.

Нешто бољу игру у првом полувремену Сарајево није успјело да крунише поготком. Травничани су више окренути одбрани свог гола, али пријете из брзих контранапада.

Занимљива ситуација десила се на истеку пола часа игре. Везни фудбалер домаћих Душко Радосављевић се оклизнуо, "покосио" судију Горана Параџика, који се тако нашао на земљи. Радосављевић се том приликом повриједио, па је своје мјесто морао да уступи Ајдину Нухићу.

Ипак, тек у 43. минуту виђен је први ударац на гол Травничана. Шутирао је Милош Стојчев, Адис Нурковић одбранио је и накратко одбио лопту до Шевке Окића, чији ударац завршава преко гола.

На почетку другог полувремена "везири" су имали велику шансу. Жерман Коуадио, нападач Сарајева на позајумици у Травнику, могао је савладати Сенедина Оштраковића, али је на вријеме интервенисао дефанзивац бордо тима Милан Степанов и отклонио опасност по свој гол.

Покушавали су у наставку Мехмед Алиспахић и Бојан Пузигаћа, касније и дебитант Хармони Иканде да угрозе гол Травничана, али безуспјешно.

Када се очекивао крај сусрета, Коуадио је у судијској надокнади постигао погодак, за велико славље Травничана. Недуго затим, нападач из Обале Слоноваче је искључен, али до краја сусрета није било промјене резултата, па су домаћи стигли до велике побједе, прве у сезони, а шампиону нанијели први пораз.

Премијер лига БиХ, друго коло

ТРАВНИК - САРАЈЕВО 1:0 (0:0)
/Коуадио 90/

Играно у недељу:

ЖЕЉЕЗНИЧАР - РАДНИК 1:2 (0:0)
/Д. Садиковић 55 - Обрадовић 83, Максимовић 94/

ШИРОКИ БРИЈЕГ - ВИТЕЗ 5:1 (4:1)
/Вагнер 2, 13, Менало 9, 70, Кожуљ 45 - Кантар 41/

Играно у суботу:

ОЛИМПИК - ЧЕЛИК 1:1 (1:0)
/Бајрактаревић 2 аутогол - Чолић 90/

ВЕЛЕЖ - БОРАЦ 1:1 (0:0)
/Матић 51 - Јовић 86/

СЛОБОДА - РУДАР ПРИЈЕДОР 2:1 (2:0)
/Ахметовић 36, Морањкић 41 - Арежина 55/

МЛАДОСТ ДОБОЈ КАКАЊ - СЛАВИЈА 1:1 (0:0)
/Дилавер 58 - Ровчанин 55/

ДРИНА - ЗРИЊСКИ 0:1 (0:0)
/Лаштро 81/

ТАБЕЛА: Широки Бријег 6, Зрињски 6, Радник 6, Борац 4, Челик 4, Сарајево 3, Рудар Приједор 3, Слобода 3, Травник 3, Вележ 2, Славија 2, Олимпик 1, Младост 1, Жељезничар 0, Витез 0, Дрина 0.

Коментари / 0

Оставите коментар