Владимир Вермезовић преузима Цирих?!

Српски стручњак кандидат за функцију шефа стручног штаба Цириха. 

Фудбал 06.08.2015 | 14:40
Владимир Вермезовић преузима Цирих?!

После осам месеци паузе Владимир Вермезовић би могао да се врати на клупу. Не у јужноафричком, где је радио после другог мандата у Партизану, већ у европском фудбалу. Некадашњи шеф стручног штаба црно-белих добио је понуду да преузме Цирих, који је јутрос сменио досадашњег стратега Урса Мајера.

Вермезовићу је понуђено да што пре преузме бригу о првом тиму који се после три кола првенства Швајцарске налази на претпоследњем месту табеле, са свега два бода. Чашу незадовољства управе прелио је пораз у 243. градском дербију од Грасхоперса (2:3), који је уследио само три дана после неуспеха у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе, против Динама из Минска. Како је белоруска екипа, коју предводи Вук Рашовић, славила у Швајцарској 1:0 јасно је да Цирих има мале шансе да прође даље, па су се руководиоци одлучили на радикалан потез.

Извори блиски клубу кажу да Вермезовић има врло добре шансе да преузме шефовску палицу, јер се уклапа у идеју о форсирању младих играча, на које Цирих полаже велике наде, јер има једну од најбољих академија у швајцарском фудбалу.

Уколико се договори са челницима Цириха Владимиру Вермезовићу би то био шести посао у тренерској каријери. Претходно је водио Телеоптик, Партизан (два пута), Спартак из Трнаве и јужноафричке клубове Кајзер чифс и Орландо.

Коментари / 0

Оставите коментар