Vladimir Vermezović preuzima Cirih?!

Srpski stručnjak kandidat za funkciju šefa stručnog štaba Ciriha. 

Fudbal 06.08.2015 | 14:40
Vladimir Vermezović preuzima Cirih?!

Posle osam meseci pauze Vladimir Vermezović bi mogao da se vrati na klupu. Ne u južnoafričkom, gde je radio posle drugog mandata u Partizanu, već u evropskom fudbalu. Nekadašnji šef stručnog štaba crno-belih dobio je ponudu da preuzme Cirih, koji je jutros smenio dosadašnjeg stratega Ursa Majera.

Vermezoviću je ponuđeno da što pre preuzme brigu o prvom timu koji se posle tri kola prvenstva Švajcarske nalazi na pretposlednjem mestu tabele, sa svega dva boda. Čašu nezadovoljstva uprave prelio je poraz u 243. gradskom derbiju od Grashopersa (2:3), koji je usledio samo tri dana posle neuspeha u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Dinama iz Minska. Kako je beloruska ekipa, koju predvodi Vuk Rašović, slavila u Švajcarskoj 1:0 jasno je da Cirih ima male šanse da prođe dalje, pa su se rukovodioci odlučili na radikalan potez.

Izvori bliski klubu kažu da Vermezović ima vrlo dobre šanse da preuzme šefovsku palicu, jer se uklapa u ideju o forsiranju mladih igrača, na koje Cirih polaže velike nade, jer ima jednu od najboljih akademija u švajcarskom fudbalu.

Ukoliko se dogovori sa čelnicima Ciriha Vladimiru Vermezoviću bi to bio šesti posao u trenerskoj karijeri. Prethodno je vodio Teleoptik, Partizan (dva puta), Spartak iz Trnave i južnoafričke klubove Kajzer čifs i Orlando.

Komentari / 0

Ostavite komentar