ОН суди Партизан - Стеауа!

Превидом је уручио Енглезима победу против Украјине, а у среду суди Партизан – Стеауа! УЕФА је за реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона делегирала мађарску тројку коју ће предводити Иштван Вад.

Фудбал 04.08.2015 | 18:40
ОН суди Партизан - Стеауа!

Један од најбољих мађарских судија Иштван Вад ће заједно са Петером Беретјаном и Ласлом Вишокајом у среду од 20:30 на стадиону у Хумској делити правду на мечу Партизан – Стеауа.

Овај делилац правде је у жижу јавности доспео 19. јуна 2012. када је на мечу између Енглеске и Украјине направио катастрофалан превид на рачун Украјине и то у Донбас арени. Иштван Вад није признао чист погодак Марка Девића. Српски нападач са украјинским пасошем је упутио лопту ка голу, она је на свом путу одскочила од ноге чувара мреже Енглеске Џоа Харта да би је Џон Тери закаснелом реакцијом избацио из шеснаестераца свог националног тима. Када је прегледом видео-материјала било јасно да је мађарски судија направио велику грешку, суспендован је до краја Европског првенства у Украијини и Пољској.

Украјина је на крају групне фазе остала без даљег такмичења јер се са три бода налазила испод Француске која је имала четири, као и првопласиране Енглеске са седам.

Последњи меч који је син бившег фудбалског судије, али и фудбалера Ференцвароша, по којем је и добио име, судио, играо се у марту ове године. У питању је био меч квалификација за Евро 2016 између Андоре и Босне и Херцеговине на којем су гости славили резултатом 0:3. Овај судија у овој години још увек није показао црвени картон, док је последњи пут на белу тачку показао на Светском првенству за омладинце, на утакмици Сенегал – Колумбија.

Иштван Вад ће у среду први пут судити Партизану, док га навијачи Стеауе памте по тријумфу у групној фази Лиги Европе 2012. против Молдеа на гостујућем терену (1:2).

Коментари / 0

Оставите коментар