ON sudi Partizan - Steaua!

Previdom je uručio Englezima pobedu protiv Ukrajine, a u sredu sudi Partizan – Steaua! UEFA je za revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona delegirala mađarsku trojku koju će predvoditi Ištvan Vad.

Fudbal 04.08.2015 | 18:40
ON sudi Partizan - Steaua!

Jedan od najboljih mađarskih sudija Ištvan Vad će zajedno sa Peterom Beretjanom i Laslom Višokajom u sredu od 20:30 na stadionu u Humskoj deliti pravdu na meču Partizan – Steaua.

Ovaj delilac pravde je u žižu javnosti dospeo 19. juna 2012. kada je na meču između Engleske i Ukrajine napravio katastrofalan previd na račun Ukrajine i to u Donbas areni. Ištvan Vad nije priznao čist pogodak Marka Devića. Srpski napadač sa ukrajinskim pasošem je uputio loptu ka golu, ona je na svom putu odskočila od noge čuvara mreže Engleske Džoa Harta da bi je Džon Teri zakasnelom reakcijom izbacio iz šesnaesteraca svog nacionalnog tima. Kada je pregledom video-materijala bilo jasno da je mađarski sudija napravio veliku grešku, suspendovan je do kraja Evropskog prvenstva u Ukraijini i Poljskoj.

Ukrajina je na kraju grupne faze ostala bez daljeg takmičenja jer se sa tri boda nalazila ispod Francuske koja je imala četiri, kao i prvoplasirane Engleske sa sedam.

Poslednji meč koji je sin bivšeg fudbalskog sudije, ali i fudbalera Ferencvaroša, po kojem je i dobio ime, sudio, igrao se u martu ove godine. U pitanju je bio meč kvalifikacija za Evro 2016 između Andore i Bosne i Hercegovine na kojem su gosti slavili rezultatom 0:3. Ovaj sudija u ovoj godini još uvek nije pokazao crveni karton, dok je poslednji put na belu tačku pokazao na Svetskom prvenstvu za omladince, na utakmici Senegal – Kolumbija.

Ištvan Vad će u sredu prvi put suditi Partizanu, dok ga navijači Steaue pamte po trijumfu u grupnoj fazi Ligi Evrope 2012. protiv Moldea na gostujućem terenu (1:2).

Komentari / 0

Ostavite komentar