Још мало о Партизановом тиму у Пазару...

Управа подржала Милинковића да у Пазару играју резервисти! Нама је најбитније да прођемо Стеауу. Директор Милош Вазура уверава да је Јевтовићу, Бабовићу и Дорнеласу био био потребан одмор, а бивши председник Драган Ђурић истиче да то „није била добра одлука тренера“.

Фудбал 03.08.2015 | 18:20
Још мало о Партизановом тиму у Пазару...

Никоме у Хумској 1 не прија пораз у Новом Пазару, али нико се због њега није претерано узнемирио. Штавише, одлука да Зоран Милинковић једно од најтежих гостовања у Суперлиги почне са резервним тимом имала је „амин“ клупске управе која је такав чин подржала сматрајући да је предстојећи окршај са Стеауом у квалификацијама за Лигу шампиона далеко важнији. Спортски и економски.

„Милинковић је имао подршку да промени тим. Из Пазара не доносимо лепе утиске, могли смо чак и да победимо, имао је Трујић шансу на 1:1, али добро... Играли смо на најтежем гостовању у лиги, Јевтовићу и Бабовићу је био потребан одмор, Божинов и Оумару се опорављају од повреда, док је Дорнелас тек изашао из повреде и било је потребно да се одмори мало“, преноси утиске из клуба Милош Вазура, генерални директор Партизана у изјави за Информер.

Подсећамо, првак Србије у суботу заменио чак десет играча у односу на састав који је три дана раније изборио реми у Букурешту и претрпео је први пораз у првенству од 26. октобра прошле године, кад га је савладала Јагодина. Изгубио је и прво место на табели, али може много да добије, јер је одморио играче за реванш против Стеауе, који би у случају елиминације Румуна донео сигурну европску јесен и бар 5.400.000 евра у каси.
„Нама је најбитнија утакмица у среду протв Стеауе. То је за нас меч сезоне! Сви ће бити спремни да изађу на терен, укључујући Оумаруа и Божинова, који су паузирали због повреда. Знам да је Стеауа исто одмарала екипу за дуел са нама. Нисам гледао тај меч, али јесу људи из нашег стручног штаба. Оно што знам јесте да имамо одличну шансу и мислим да можемо да избацимо Стеауу. Уз подршку целог стадиона можемо да савладамо и јаче тимове од Румуна“, додао је Вазура.

С друге стране, бивши председник Партизана Драган Ђурић каже да му није јасан потез Зорана Милинковића да у Новом Пазару на терен пошаље другопозивце.
„Није била добра одлука тренера да одмара десет играча у Новом Пазару. Тамо смо увек имали проблема и кад смо играли комплетни. Штета, јер је прекинута серија одличних резултата, а у крајњој варијанти и што смо Црвеној звезди могли да побегнемо четири бода“, рекао је Ђурић за Спортски журнал.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

03.08.2015 18:55

Не могу да верујем. Сезона тек отпочела,играло се тек треће коло Суперлиге), а бебе уморне. Од чега побогу Милинковићу? Хајде да ти опростимо што си ''одмарао'' Божинова и Абубакара, под условом да су повређени, ал'Нинковића, Шапоњића...?? Па они су одиграли по 20-так минута у ова три меча. Шта ли ћеш смислити за изговор кад се буде играло 20-то коло?! Ја сам само аматерски пикао лопту, ал'смешно ми ово образложење.

ОДГОВОРИТЕ