Влада Српске "отјерала" Вјештицу, и даље штрајк

Душан Вјештица смјењен је са мјеста директора владиног предузећа „Никола Тесла“. То је радницама у билећкој фабрици текстила које су у штрајку пренио начелник општине Билећа Миљан Алексић, али их ни он није убједио да наставе са радом.

Република Српска 03.08.2015 | 17:20
Влада Српске "отјерала" Вјештицу, и даље штрајк

Незадовољне раднице “Николе Тесле”, њих 80 из Билеће, данас је блокирало улаз у фабрику текстила и није допустило улазак осталим колегама из Требиња, за које кажу да имају боље услове, а посла је имала и полиција.

Билећке раднице кажу да их је актуелно руководство успјело међусобно подијелити, баш као и што име је подијелило по пола плате за јун у висини од невјероватних 18 марака па до максималних 250.

„Стали смо због плата које су подјељене, уствари пола плате од 18 до 250 марака. Сви ми радимо овдје исто и сви ми смо ту због истог, а руководство је то подијелило да не будемо сви исти и жене су огорчене. Стале су јутрос, што је логично, и нису дале никоме да уђе. Полиција је реаговала, наводно да су ови са виших функција ишли да дају неку изјаву у МУП“, каже Милена Вукаловић, предсједник синдиката Фабрике текстила “Никола Тесла”

Мира Нешковић једна је радница која је за рад у јуну примила свега 18 марака.

„Дошли смо данас на посао. Блокирали смо улаз фирме јер сматрамо да ако не можемо ми радити не може нико. Неко да зарађује хљеб да храни своју дјецу, а наша дјеца да гладују. То не може. Ја сам иначе плату добила, пола плате, 18 марака не знам по чему сам обрачуната ни како“, истакла је Нешковићева.

Раднице су тражиле помоћ од начелника општине Билећа Миљана Алексића, који им је пренио да је досадашњи директор Душав Вјештица смјењен, а да се очекује његов насљедник који ће наводно бити из Херцеговине.

„Чуо сам се са руководством у „Николи Тесли“ у Бањалуци. Садашњи директор Вјештица данас треба да буде смијењен јер је нашао неку другу фирму, тако ми је бар рекао. Очекујемо да се изабере неки нови директор, који ће изгледа бити са подручја Херцеговине. Очекујем позив из Владе да то тачно утврде, сачекаћемо именовање новог директора и видјети шта се може урадити“, каже Алексић.

Билећке раднице ни након разговара са Алексићем нису почеле са радом, а како кажу сјешће за машине тек након састанка са новим руководством.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Брод

03.08.2015 15:32

Сад ће Ранка Мишић да уведе ред, боже да ли сми нормалан народ плата 18 км?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спрдачина

03.08.2015 17:11

Јел то онај Вјештица што је постављен за директора Космоса у Бањалуци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмммммммммм

03.08.2015 18:15

Сви су они Вјештица!!!!!Мислим на црвене кмере!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

03.08.2015 18:35

Нису они црвени, они су црно зло!

Name

искрени

04.08.2015 08:17

Шта Алексић у овом случају повезује фирму Теслу и ремонт у ХЕТУ,Није ХЕТ у ремонту годинама,одкако је у проблему предузеће,већ месец дана.Он и радницима администрације општинске прича исту причу да је разлог кашњења исплата ремонт у ХЕТУ.Господине Алексићу,научи неку другу причу,ова више не пролази.Исплате општинске касне од прошле године.Необразован,криминално повезан,ИQ низак не може водити општину.Он нема везе и не разликује републички и општински ниво.Кад ће одговарати за 200000 хиљада дато ТЕСЛИНИМ ЛОПОВИМА МИМО ОДЛУКЕ БУЏЕТА.

ОДГОВОРИТЕ