Vlada Srpske "otjerala" Vješticu, i dalje štrajk

Dušan Vještica smjenjen je sa mjesta direktora vladinog preduzeća „Nikola Tesla“. To je radnicama u bilećkoj fabrici tekstila koje su u štrajku prenio načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić, ali ih ni on nije ubjedio da nastave sa radom.

Republika Srpska 03.08.2015 | 17:20
Vlada Srpske "otjerala" Vješticu, i dalje štrajk

Nezadovoljne radnice “Nikole Tesle”, njih 80 iz Bileće, danas je blokiralo ulaz u fabriku tekstila i nije dopustilo ulazak ostalim kolegama iz Trebinja, za koje kažu da imaju bolje uslove, a posla je imala i policija.

Bilećke radnice kažu da ih je aktuelno rukovodstvo uspjelo međusobno podijeliti, baš kao i što ime je podijelilo po pola plate za jun u visini od nevjerovatnih 18 maraka pa do maksimalnih 250.

„Stali smo zbog plata koje su podjeljene, ustvari pola plate od 18 do 250 maraka. Svi mi radimo ovdje isto i svi mi smo tu zbog istog, a rukovodstvo je to podijelilo da ne budemo svi isti i žene su ogorčene. Stale su jutros, što je logično, i nisu dale nikome da uđe. Policija je reagovala, navodno da su ovi sa viših funkcija išli da daju neku izjavu u MUP“, kaže Milena Vukalović, predsjednik sindikata Fabrike tekstila “Nikola Tesla”

Mira Nešković jedna je radnica koja je za rad u junu primila svega 18 maraka.

„Došli smo danas na posao. Blokirali smo ulaz firme jer smatramo da ako ne možemo mi raditi ne može niko. Neko da zarađuje hljeb da hrani svoju djecu, a naša djeca da gladuju. To ne može. Ja sam inače platu dobila, pola plate, 18 maraka ne znam po čemu sam obračunata ni kako“, istakla je Neškovićeva.

Radnice su tražile pomoć od načelnika opštine Bileća Miljana Aleksića, koji im je prenio da je dosadašnji direktor Dušav Vještica smjenjen, a da se očekuje njegov nasljednik koji će navodno biti iz Hercegovine.

„Čuo sam se sa rukovodstvom u „Nikoli Tesli“ u Banjaluci. Sadašnji direktor Vještica danas treba da bude smijenjen jer je našao neku drugu firmu, tako mi je bar rekao. Očekujemo da se izabere neki novi direktor, koji će izgleda biti sa područja Hercegovine. Očekujem poziv iz Vlade da to tačno utvrde, sačekaćemo imenovanje novog direktora i vidjeti šta se može uraditi“, kaže Aleksić.

Bilećke radnice ni nakon razgovara sa Aleksićem nisu počele sa radom, a kako kažu sješće za mašine tek nakon sastanka sa novim rukovodstvom.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Brod

03.08.2015 15:32

Sad će Ranka Mišić da uvede red, bože da li smi normalan narod plata 18 km?

ODGOVORITE
Name

Sprdačina

03.08.2015 17:11

Jel to onaj Vještica što je postavljen za direktora Kosmosa u Banjaluci?

ODGOVORITE
Name

hmmmmmmmmmm

03.08.2015 18:15

Svi su oni Vještica!!!!!Mislim na crvene kmere!

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

03.08.2015 18:35

Nisu oni crveni, oni su crno zlo!

Name

iskreni

04.08.2015 08:17

Šta Aleksić u ovom slučaju povezuje firmu Teslu i remont u HETU,Nije HET u remontu godinama,odkako je u problemu preduzeće,već mesec dana.On i radnicima administracije opštinske priča istu priču da je razlog kašnjenja isplata remont u HETU.Gospodine Aleksiću,nauči neku drugu priču,ova više ne prolazi.Isplate opštinske kasne od prošle godine.Neobrazovan,kriminalno povezan,IQ nizak ne može voditi opštinu.On nema veze i ne razlikuje republički i opštinski nivo.Kad će odgovarati za 200000 hiljada dato TESLINIM LOPOVIMA MIMO ODLUKE BUDŽETA.

ODGOVORITE