Мијат: Против своје воље сам завршио у Партизану!

Легендарни фудбалер Предраг Мијатовић рекао је за хрватски сајт ‘тпортал’ да је против своје воље пре скоро 20 година прешао у Партизан.

Фудбал 04.08.2015 | 17:00
Мијат: Против своје воље сам завршио у Партизану!

Мијатовић је 1989. године стигао у редове ‘црно-белих’ из Будућности и за тај трансфер је истакао да је био политичка одлука, а да је он желео да пређе у редове сплитског Хајдука.

Међутим, Мијатовић је истакао и да поред тога што није заиграо за сплитски клуб не би ништа променио јер је задовољан каријером коју је имао.

“Као што неки знају, још као клинац сам навијао за Хајдук. Био сам прави хајдуковац, док је мој отац био партизановац. Нисмо имали звездаша у породици”, рекао је Мијатовић.

Хајдук је желео Мијатовића у својим редовима и већ после тријумфа југословенских јуниора на Светском првенству у Чилеу 1987. године почео је да ради на том трансферу, истиче некадашњи црногорски фудбалер.

“Стварно сам био јако близу, тадашњи спортски директор Јерковић, са којим сам остао у добрим односима, све је договорио и тада се у игру уплела политика”, истакао је Мијатовић, “Те 1989. сам имао 20 година и нисам могао тако важну одлуку да донесем сам, а челни људи Партизана уверили су ме како је долазак у Београд сигурнија опција јер су мени и оцу представили могући сценарио немира на овим просторима, који се касније показало тачним. Познато је како су неки чланови председништва Партизана били блиско повезани са војском (ЈНА) и отворено су рекли мени и оцу на састанку шта би могло да се догоди. Тако сам, против своје воље, завршио у Партизану”.

На питање је ли му жао што те 1989. није обукао дрес Хајдука и истрчао на препун “Пољуд”, Мијатовић је одговорио:

“Много ми је жао што никада нисам заиграо за Хајдук јер сам увијек био хајдуковац. Волим навијачки дух у том клубу, ту љубав навијача тј. ‘Торциде’ коју сам осећао”, открио је Мијатовић, “У мом случају судбина је желела да буде другачије. Искрено, сада не бих ништа променио јер сам задовољан каријером која је иза мене, али као бивши хајдуковац остао ми је жал негде у мислима”.

Мијатовић је после Партизана бранио боје Валенсије, Реала, Фиорентине и Левантеа. У дресу репрезентације Југославије одиграо је 73 утакмице и постигао 26 голова.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

04.08.2015 15:06

Ђетићу, знаш ли која је разлика између мене и тебе? Ти си навијао за Хајдук, а ја сам волео и волећу Партизан док сам жив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

04.08.2015 15:53

Било како било,али зато си супер прошао!!!Поззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКД

04.08.2015 21:37

Црногорска с.ањ.,сто то синко ниси прије говорио.Сад прицас јер сте поново браца са лијепим васима.

ОДГОВОРИТЕ