Mijat: Protiv svoje volje sam završio u Partizanu!

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović rekao je za hrvatski sajt ‘tportal’ da je protiv svoje volje pre skoro 20 godina prešao u Partizan.

Fudbal 04.08.2015 | 17:00
Mijat: Protiv svoje volje sam završio u Partizanu!

Mijatović je 1989. godine stigao u redove ‘crno-belih’ iz Budućnosti i za taj transfer je istakao da je bio politička odluka, a da je on želeo da pređe u redove splitskog Hajduka.

Međutim, Mijatović je istakao i da pored toga što nije zaigrao za splitski klub ne bi ništa promenio jer je zadovoljan karijerom koju je imao.

“Kao što neki znaju, još kao klinac sam navijao za Hajduk. Bio sam pravi hajdukovac, dok je moj otac bio partizanovac. Nismo imali zvezdaša u porodici”, rekao je Mijatović.

Hajduk je želeo Mijatovića u svojim redovima i već posle trijumfa jugoslovenskih juniora na Svetskom prvenstvu u Čileu 1987. godine počeo je da radi na tom transferu, ističe nekadašnji crnogorski fudbaler.

“Stvarno sam bio jako blizu, tadašnji sportski direktor Jerković, sa kojim sam ostao u dobrim odnosima, sve je dogovorio i tada se u igru uplela politika”, istakao je Mijatović, “Te 1989. sam imao 20 godina i nisam mogao tako važnu odluku da donesem sam, a čelni ljudi Partizana uverili su me kako je dolazak u Beograd sigurnija opcija jer su meni i ocu predstavili mogući scenario nemira na ovim prostorima, koji se kasnije pokazalo tačnim. Poznato je kako su neki članovi predsedništva Partizana bili blisko povezani sa vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku šta bi moglo da se dogodi. Tako sam, protiv svoje volje, završio u Partizanu”.

Na pitanje je li mu žao što te 1989. nije obukao dres Hajduka i istrčao na prepun “Poljud”, Mijatović je odgovorio:

“Mnogo mi je žao što nikada nisam zaigrao za Hajduk jer sam uvijek bio hajdukovac. Volim navijački duh u tom klubu, tu ljubav navijača tj. ‘Torcide’ koju sam osećao”, otkrio je Mijatović, “U mom slučaju sudbina je želela da bude drugačije. Iskreno, sada ne bih ništa promenio jer sam zadovoljan karijerom koja je iza mene, ali kao bivši hajdukovac ostao mi je žal negde u mislima”.

Mijatović je posle Partizana branio boje Valensije, Reala, Fiorentine i Levantea. U dresu reprezentacije Jugoslavije odigrao je 73 utakmice i postigao 26 golova.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

04.08.2015 15:06

Ђетићу, знаш ли која је разлика између мене и тебе? Ти си навијао за Хајдук, а ја сам волео и волећу Партизан док сам жив!

ODGOVORITE
Name

JA

04.08.2015 15:53

Bilo kako bilo,ali zato si super prošao!!!Pozzz

ODGOVORITE
Name

SKD

04.08.2015 21:37

Crnogorska s.anj.,sto to sinko nisi prije govorio.Sad pricas jer ste ponovo braca sa lijepim vasima.

ODGOVORITE