Ћурчић: Вријеме је да и Рајковић брани

Селектор српских фудбалера Радован Ћурчић рекао је да за национални тим морају да играју најбољи у датом моменту без обзира на године.

Фудбал 06.08.2015 | 15:40
Ћурчић: Вријеме је да и Рајковић брани

Ћурчић је за “Вечерње новости” тако одговорио на позиве да за ‘Орлове’ играју омладинци који су се пре мање од два месеца окитили титулом светских шампиона.

“Подмладили смо селекцију и више него што треба јер већина играча у тиму су од 1991. до 1995. годишта”, рекао је Ћурчић.

“Не бежим ја од тога да у ватру убацим и неког ‘Орлића’ са Новог Зеланда. Али, могу да рачунам само на оне који играју и који су у топ форми. Време је да брани и Рајковић, да пробамо Андрију Живковића, Максимовића или Сергеја Милинковић-Савића. Све то опет морамо да урадимо плански. За Србију морају да играју најбољи и они који могу да донесу резултат”, додао је Ћурчић за “Вечерње новости”.

Наша репрезентација је одавно изгубила шансе да се квалификује за Европско првенство 2016. године у Француској, па је зато акценат стављен на уигравање за квалификације за Мундијал 2018. године. Српски фудбалери су имали среће на жребу, а Ћурчић припрема опсежан план рада у наредних годину дана који ће детаљно презентовати у Савезу током недеље.

“Наша репрезентација мора да научи да побеђује. И то у континуитету. Имаћемо пет квалификационих утакмица у групи за Европско првенство и још пет пријатељских у новембру ове и мају следеће године. У тих десет утакмица морамо да уиграмо тим, психолошки га припремимо јер у спорту је резултат све. Једноставно га имаш или немаш. А ми га у овом часу немамо. До прве утакмице са Ирском у Београду морамо бити потпуно спремни”, искрен је Ћурчић.

Умерени оптимизам после жреба који нам је у Групу Д донео Велс, Аустрију, Ирску, Грузију и Молдавију није се код селектора променио ни данас.

“Група је објективно таква да нам даје наду да можемо да се боримо и за директан пролаз на Мундијал. Морамо да имамо и веру у себе, сопствени квалитет, али немамо ми права да потцењујемо било кога. Нису Велс и Аустрија у прва два шешира случајно, обе селекције су већ једном ногом у Француској јер имају квалитет. Зато морамо да формирамо тим, игру и победничку атмосферу да бисмо били успешни”, рекао је Ћурчић.

Коментари / 0

Оставите коментар