Ćurčić: Vrijeme je da i Rajković brani

Selektor srpskih fudbalera Radovan Ćurčić rekao je da za nacionalni tim moraju da igraju najbolji u datom momentu bez obzira na godine.

Fudbal 06.08.2015 | 15:40
Ćurčić: Vrijeme je da i Rajković brani

Ćurčić je za “Večernje novosti” tako odgovorio na pozive da za ‘Orlove’ igraju omladinci koji su se pre manje od dva meseca okitili titulom svetskih šampiona.

“Podmladili smo selekciju i više nego što treba jer većina igrača u timu su od 1991. do 1995. godišta”, rekao je Ćurčić.

“Ne bežim ja od toga da u vatru ubacim i nekog ‘Orlića’ sa Novog Zelanda. Ali, mogu da računam samo na one koji igraju i koji su u top formi. Vreme je da brani i Rajković, da probamo Andriju Živkovića, Maksimovića ili Sergeja Milinković-Savića. Sve to opet moramo da uradimo planski. Za Srbiju moraju da igraju najbolji i oni koji mogu da donesu rezultat”, dodao je Ćurčić za “Večernje novosti”.

Naša reprezentacija je odavno izgubila šanse da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pa je zato akcenat stavljen na uigravanje za kvalifikacije za Mundijal 2018. godine. Srpski fudbaleri su imali sreće na žrebu, a Ćurčić priprema opsežan plan rada u narednih godinu dana koji će detaljno prezentovati u Savezu tokom nedelje.

“Naša reprezentacija mora da nauči da pobeđuje. I to u kontinuitetu. Imaćemo pet kvalifikacionih utakmica u grupi za Evropsko prvenstvo i još pet prijateljskih u novembru ove i maju sledeće godine. U tih deset utakmica moramo da uigramo tim, psihološki ga pripremimo jer u sportu je rezultat sve. Jednostavno ga imaš ili nemaš. A mi ga u ovom času nemamo. Do prve utakmice sa Irskom u Beogradu moramo biti potpuno spremni”, iskren je Ćurčić.

Umereni optimizam posle žreba koji nam je u Grupu D doneo Vels, Austriju, Irsku, Gruziju i Moldaviju nije se kod selektora promenio ni danas.

“Grupa je objektivno takva da nam daje nadu da možemo da se borimo i za direktan prolaz na Mundijal. Moramo da imamo i veru u sebe, sopstveni kvalitet, ali nemamo mi prava da potcenjujemo bilo koga. Nisu Vels i Austrija u prva dva šešira slučajno, obe selekcije su već jednom nogom u Francuskoj jer imaju kvalitet. Zato moramo da formiramo tim, igru i pobedničku atmosferu da bismo bili uspešni”, rekao je Ćurčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar