Епско вјенчање

До љубави и венчања Хобита Фрода Багинса и Вилењакиње Галадријеле није дошло у трилогији “Господар прстенова”, али јесте у Енглеској.

Занимљивости 03.08.2015 | 13:57
Епско вјенчање

Љубитељ епске фантастике Вил Грант (28) и његова изабраница Ејми Гандер (33) шест месеци су преуређивали своју кућа и двориште у Вулакомбу како би на дан њиховог венчања личила на Средњу земљу, свет из маште Џ.Р.Р. Толкина.
У дворишту су ископали “хобитске рупе” и поставили дрвени улаз за угравираним натписом-загонетком какав се налази на капији Морије, патуљачког краљевства, а вијориле су се заставе Рохана.

Они су пре венчања направили и вебсајт на којем су дали идеје сватовима како да се обуку. Саветовали су госте да ако понесу оружје буду веома опрезни.

Младожења се за венчање обукао као Фродо Багинс, а млада као Галадријела, а венчао их је “чаробњак Гандалф”.

Иако такво венчање нема везе са радњом књига и филмова, младенцима се допало да буду тако обучени.

Они су и своје троје деце обукли као мале Хобите.

Након венчања, сватови су послужени храном инспирисаном вилењачким и хобитским јелима, које су послуживали костимирани конобари.

Торта је била направљена у облику три наслагане књиге.

За најбољи костим је награду добио сват обучен као Патуљак Гимли.

“Наша башта подсећа на Округ (место у којем живе Хобити, прим.прев), па смо само додали неке ствари како би гости имали осећај као да су посетили Средњу земљу. Била сам одушевљена напором који су гости уложили у прављење костима ”, рекла је Ејми која ради као учитељица.

Према њеним речима, све је почело као шала Вилових пријатеља.

“Идеју о венчању као из ‘Господара прстенова’ предложио је Вилов пријатељ, испрва нам је била смешна и нисмо је озбиљно разматрали, али смо након краћег размишљања посмислили како би то било стварно забавно и другачије”, рекла је Ејми.

Ејми није била неки обожавалац књига о бићима из Средње земље, али је ипак погледала филмове засноване на њима, због свог вереника.

Након “хобитског “ венчања, њих двоје су званично венчали неколико дана касније, а та церемонија је била инспирисана романом Емили Бронте “Оркански висови”, књигом која је више по укусу младе.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар